H Νορβηγία δεν είναι πλέον η μεγαλύτερη αγορά για τα ηλεκτρικά


Και αυτό διότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων στην Γερμανία ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/5/2018

Στην Γερμανία φαίνεται πως αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα ηλεκτροϋβριδικά αυτοκίνητα  και ενώ το VW Group και η Daimler ετοιμάζουν μία σειρά από EV  που θα απειλήσουν την παρουσία της Tesla στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 70% και στις 17.574 ταξινομήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του ACEA. Κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά η Νορβηγία χάνει την πρωτιά που απολαμβάνει εδώ και χρόνια στην ηλεκτροκίνηση.

Στις πωλήσεις περιλαμβάνονται τόσο τα plug-in υβριδικά (όπως η BMW 2 Active Tourer) όσο και τα αμιγώς ηλεκτρικά (όπως το Tesla Model S). Στην αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών έχει συμβάλει και η αποστροφή του αγοραστικού κοινού από την πετρελαιοκίνηση, όπως αναφέρει το Automotive News.

Στην Ευρώπη γενικότερα τα ηλεκτροϋβριδικά παρουσίασαν (πάντα για το πρώτο τετράμηνο) αύξηση 41%. Αναλυτικότερα τα ηλεκτρικά αυξήθηκαν κατά 35% και τα PHEV κατά 47%, όταν τα πετρελαιοκίνητα μειώθηκαν κατά 17%. Στους επόμενους μήνες τα ηλεκτρικά θα ανεβάσουν το ποσοστό τους και χάρη στο πιο μαζικό λανσάρισμα του νέου Nissan Leaf.