Η Mercedes θα παρουσιάσει νέο πρωτότυπο στο Pebble Beach


Το πρωτότυπο της γερμανικής εταιρείας για το Pebble Beach θα είναι ηλεκτρικό και νοσταλγικό, παραπέμποντας στη δεκαετία του ’30.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/8/2018

Με ένα teaser βίντεο διάρκειας μόλις 20 δευτερολέπτων η Mercedes μας προϊδεάζει για ένα νέο πρωτότυπο που θα παρουσιάσει σε μερικές ημέρες στο Pebble Beach. Στο βίντεο το χέρι που σχεδιάζει ανήκει στον επικεφαλής του σχεδιασμού ολόκληρης της Daimler, τον Gordon Wagoner, ενώ το concept car που προκύπτει στο χαρτί δείχνει να έχει παλιομοδίτικο στυλ.

Τόσο που παραπέμπει στα Ασημένια Βέλη (Sliver Arrows), τα αγωνιστικά της περιόδου μεταξύ των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, όταν τόσο η Mercedes όσο και η πρόγονος της Audi η Auto Union, κυριαρχούσαν στα Γκραν Πρι της εποχής αλλά και σε κάθε λογής αγώνες. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως κρίνοντας από το taq #eqsilverarrow το συγκεκριμένο πρωτότυπο όχι μόνο θα παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας αλλά και στο μέλλον της, μιας και θα είναι ηλεκτρικό.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη δημοσιότητα στην πορεία και όσο θα πλησιάζουμε πιο κοντά στην επίσημη πρεμιέρα του, ενώ ο στόχος είναι η νέα μάρκα EQ να αποκτήσει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή και αναγνώριση. Μια αρχική πάντως ένδειξη για το νέο πρωτότυπο είναι το γλυπτό Aesthetics Progressive Luxury, που η Mercedes και ο Gordon Wagoner είχαν παρουσιάσει πριν λίγους μήνες.