Η Mercedes θα κατασκευάσει εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ


Με την εποχή της ηλεκτροκίνησης να προχωρά με γοργούς ρυθμούς όλες οι μεγάλες εταιρίες σπεύδουν να εξασφαλίσουν την παροχή μπαταριών για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 9/10/2018

Αν και τα πράγματα με τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump με σχεδόν όλο τον υπόλοιπο κόσμο δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, είναι προφανές ότι για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες η νέα εποχή δεν μπορεί να περιμένει.

Έτσι η Mercedes ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις εγκαταστάσεις που έχει στην Τuscaloosa στην Alabama των HΠΑ, έχοντας ως στόχο να κατασκευάζουν εκεί τη νέα GLE. Την ίδια στιγμή ανακοίνωσαν ότι λίγο πιο μακριά, θα ξεκινήσουν την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής μπαταριών, επενδύοντας γι' αυτό πάνω από 1 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα από τα εργοστάσια μπαταριών που θα φτιάξει η εταιρία μέσα στα επόμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων τρία στην Γερμανία, ένα στην Κίνα και ένα στην Ταϊλάνδη.

Η ανάγκη για παραγωγή μπαταριών είναι σημαντική για την Mercedes καθώς με την παρουσίαση των μοντέλων της σειράς EQC οι απαιτήσεις σε μπαταρίες θα είναι μεγάλες. Ενώ αν όντως ισχύσουν οι υποσχέσεις ότι θα έχει γύρω στα 130 μοντέλα ηλεκτρικών τεχνολογικών (υβριδικά, αμιγώς ηλεκτρικα κ.λπ.) μέχρι το 2020 είναι προφανές ότι αυτές οι απαιτήσεις σε μπαταρίες είναι πλέον οριακές στο να καλυφθούν με τις  υπάρχουσες υποδομές.

Το εργοστάσιο στην Tuscaloosa ξεκίνησε να λειτουργεί πριν 21 χρόνια για την παραγωγή της M-Class και σ' αυτό φτιάχνονται εκτός από τα SUV και η C-Class. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής εξάγεται στο εξωτερικό, κυρίως στην Κίνα, με την Mercedes να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ μετά την BMW.