Η Mercedes-Benz ετοιμάζει υβριδική GLE με αυτονομία 100 χιλιόμετρα


Στην μετάβαση προς τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα plug-in υβριδικά θα παίξουν σημαντικό ρόλο, όπως για παράδειγμα η νέα PHEV GLE που έχει στα σκαριά η Mercedes-Benz.
 

  • 21/10/2018

Η κινητικότητα γύρω από τα πάσης φύσεως ηλεκτρικά μοντέλα φαίνεται να μεγαλώνει συνεχώς,, με την Mercedes να ανακοινώνει ότι μέσα στο 2019 θα έχει έτοιμη μία plug in υβριδική έκδοση του μεγάλου SUV της GLE.

H νέα GLE η οποία παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό, και έχει σχεδιαστεί εξ' αρχής, χωρίς καμία σύνδεση με την ΜL, θα αποκτήσει και αυτή την δική της υβριδική έκδοση, όπως τα αντίστοιχα Audi Q7, Volvo XC90, BMW X5 κ.λπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, το νέο υβριδικό μοντέλο των Γερμανών θα έχει αυτονομία που θα αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα. 

Όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρίας, είμαστε στην φάση που τα plug in υβριδικά αφήνουν τα 50 χιλιόμετρα αυτονομίας και περνούν στα 100 χιλιόμετρα, και η GLE θα είναι το πρώτο μοντέλ αυτής της νέας γενιάς.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι για τα τεχνικά της στοιχεία ούτε για την χωρητικότητα των μπαταριών της που θα της επιτρέπουν τέτοια αυτονομία. Πάντως θα ανήκει στη νέα γενιά αυτοκινήτων της εταιρίας, με διάφορες μορφές ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα βοηθήσει την Mercedes-Benz να μειώσει δραστικά το αποτύπωμά της σε διοξείδιο του άνθρακα.