Η Lynk & CO θα κατασκευάζει το 01 στο εργοστάσιο της Volvo στο Βέλγιο


Το δεύτερο εργοστάσιο της Volvo στην Ευρώπη θα αναλάβει και την παραγωγή του Lynk & CO 01 για την Ευρώπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/3/2018

H Lynk & CΟ, η κινέζικη start up εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο της Geely και έχει στενούς δεσμούς με τη Volvo, θα κατασκευάζει το πρώτο της μοντέλο, το SUV 01, στην Ευρώπη.  Πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της σουηδικής εταιρείας στο Βέλγιο και στην πόλη Ghent (το άλλο βρίσκεται στην Σουηδία), όπου θα παράγονται τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Ευρώπη. Αυτά που προορίζονται για την Κίνα θα κατασκευάζονται επιτόπου στην πόλη Luqiao.

Μέχρι το 2021 η Lynk & CO θέλει να πουλά συνολικά 500.000 μονάδες, εκ των οποίων τις μισές στην Κίνα και τις υπόλοιπες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σε ίσα μερίδια. Μάλιστα σκοπεύει να παράγει και στην Αμερική, αν και εκπρόσωπος της Volvo είπε πως δεν υπάρχουν πλάνα χρήσης του νέου εργοστασίου της σουηδικής εταιρείας στην πόλη Ridgeville της Νότιας Καρολίνα. Στη συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά η κατασκευή του νέου S60 και από το 2021 αυτή της νέας γενιάς του XC90.

To Lynk & CΟ 01 χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο, το CMA, με το Volvo XC40 και θα εξοπλίζεται, τουλάχιστον για την Ευρώπη, με plug-in υβριδικά συστήματα πρόωσης. H γραμμή παραγωγής θα είναι κοινή, ενώ στο Βέλγιο κατασκευάζονται και τα V40, V40 Cross Country, καθώς και το S60. Σύντομα θα ξεκινήσει και η παραγωγή του καινούργιου V60. Η προσθήκη του Lynk & CO 01 θα περιορίσει το κόστος παραγωγής, θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσει οικονομίες κλίμακας αναφορικά με το πλαίσιο CMA.