H Lanzante θα κατασκευάσει 11 Porsche 930 Turbο με κινητήρες TAG F1 V6


Οποιοδήποτε αυτοκίνητο με κινητήρα από μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 γίνεται αυτομάτως σπέσιαλ. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για Porsche 930 turbo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/10/2018

Η Lanzante είναι μια εταιρεία η οποία έχει όνομα ως ειδική σε κάθε τι που σχετίζεται με τη McLaren. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας αλλά και των καλών σχέσεων που προφανώς έχει με τη βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε μέσω Instagram πως πρόκειται να κατασκευάσει Porsche 930 Turbo με κινητήρες TAG F1 V6. Και πως για αυτόν το σκοπό πήρε την άδεια της McLaren.

O συγκεκριμένος κινητήρας δεν είναι όποιος και όποιος. Πρόκειται για τον εξακύλινδρο turbo που από το 1984 έως και το 1987 κινούσε τα μονοθέσιά της στη Φόρμουλα. Πρόκειται για ένα σύνολο με χωρητικότητα 1.500 cc και απόδοση που έφτανε στις χρονομετρημένες δοκιμές μέχρι και τα 1.000 PS.

Μια πρώτη 930 με κινητήρα TAG F1 V6 παρουσιάστηκε στο Rennsport Reunion στη Laguna Seca, πέρασε απαρατήρητη καθώς οπτικά δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο πέρα από τους τροχούς της Ruf, ενώ τώρα μετά την ανακοίνωση ήρθε στην επικαιρότητα.

Θα ακολουθήσουν άλλα 11 αυτοκίνητα με κινητήρες που όλοι έχουν αγωνιστικές περγαμηνές και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουν και νίκες σε Γκραν Πρι. Μέχρι στιγμής πάντως η Lazante δεν έχει ανακοινώσει ούτε πόσα PS θα αποδίδει ο συγκεκριμένος αγωνιστικός κινητήρας στις Porsche ούτε αν θα έχουν έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους.