Η γκάμα του νέου Kia Ceed θα έχει και νέες εκδόσεις αμαξωμάτων


Η νέα γενιά του δημοφιλούς Ceed θα είναι πιο διευρυμένη από ποτέ μιας και θα περιλαμβάνει τόσο μία shooting brake έκδοση όσο και μία crossover.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/4/2018

Οι δύο νέες εκδόσεις του νέου Ceed θα λανσαριστούν στην διάρκεια του 2019 και περίπου ένα χρόνο αργότερα από την hatchback που παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης. Όσον αφορά στην πεντάθυρη αυτή θα την οδηγήσουμε αρχές καλοκαιριού στην Πορτογαλία με το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά να αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Λίγο αργότερα και προς τα τέλη της χρονιάς θα δούμε και την πιο πρακτική Sportswagon έκδοση και από το νέο έτος τις δύο νέες εκδόσεις αμαξωμάτων (τρίθυρο Ceed δεν θα υπάρξει).

To shooting brake θα έχει μία πιο επιμηκυμένη και κομψή σιλουέτα και θα διαθέτει επιρροές από το πολύ όμορφο concept που είχε παρουσιαστεί στην Γενεύη, τον Μάρτιο. Από την άλλη το crossover θα βασίζεται στην στέϊσον εκδοχή του Ceed και θα ξεχωρίζει από μια υπερυψωμένη περιπετειώδη εμφάνιση που θα τονίζεται από την ελαφρώς αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος καθώς και τα προστατευτικά πλαστικά που θα το περιβάλλουν. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τις εκδόσεις βενζίνης 1.0 T-GDi (με 120 PS) και 1.4 T-GDi (με  140 PS), καθώς και το νέο diesel στα 1.600 cc. (με 136 PS).