H FCA πούλησε την Magneti Marelli


H εταιρία που κατέβαλε 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει την Magneti Marelli είναι η ιαπωνική Calsonic Kansei.

  • 22/10/2018

Πρόκειται για μία εταιρία που αγόρασε ο όμιλος KKR & Co. το 2016 από την Nissan. Η FCA και ο Sergio Marchionne που είχε ξεκινήσει τις ενέργειες για την πώληση της Magneti Marelli που είναι ο έβδομος μεγαλύτερος προμηθευτής της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με πάνω από 65.000 εργαζόμενους και ετήσια έσοδα στα 15,2 δισεκατομμύρια ευρώ. H ιταλική εταιρία διατηρεί περίπου 200 εγκαταστάσεις και κέντρα έρευνας και εξέλιξης στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Ωστόσο, η FCA δεν μπορούσε πλέον να διαχειριστεί την δραστηριότητα και το δίκτυο που είχε αναπτύξει ο ιταλικός προμηθευτής εξαρτημάτων και συστημάτων συνυπολογίζοντας το μελλοντικό κόστος εξέλιξης νέων τεχνολογιών που θα φέρει η ηλεκτροκίνηση. Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Calsonic Kansei να μειώσει τον αριθμό των συνεργείων και να εστιάσει ακόμη περισσότερο στην προμήθεια εξαρτημάτων των πελατών της.

"Έχοντας εξετάσει προσεκτικά μια σειρά επιλογών που θα επιτρέψουν στην Magneti Marelli να χρησιμοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της στην επόμενη φάση της ανάπτυξής της, η πώληση στην Calsonic Kansei αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για την επιτάχυνση της μελλοντικής ανάπτυξης της Magneti Marelli προς όφελος των πελατών της και του εργατικού της δυναμικού" είπε μεταξύ άλλων ο διάδοχος του Marchionne κα νέος CEO της FCA, ο Mike Manley.