H επόμενη Mercedes S-Class θα είναι πιο «αυτόνομη»


H νέα γενιά της ναυαρχίδας της γερμανικής μάρκας θα παρουσιαστεί το 2020 και όπως συνηθίζεται θα εισάγει όλα τα νέα συστήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/10/2018

Πρώτο και καλύτερο είναι αυτό της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης με τους ειδικούς να την εξελίσσουν συνεχώς και στην επόμενη S-Class η οποία θα αποτελέσει την πρώτη Mercedes με σύστημα επιπέδου 3. Σε αυτό το επίπεδο υπάρχει η δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης δίχως να είναι απαραίτητο ο οδηγός να έχει τα χέρια του στο τιμόνι ενώ θα μπορεί να χαζεύει στην διαδρομή δίχως να είναι απαραίτητη η προσοχή του στον αυτοκινητόδρομο. Αυτού του είδους η αυτόνομη οδήγηση έκανε πρεμιέρα στο νέο Audi A8.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα να περάσουμε στο επίπεδο 3, το οποίο είναι ο στόχος μας για την επόμενη S-Class», δήλωσε στο παρασκήνιο της έκθεσης του Παρισιού ο Ola Kaellenius, ο επικεφαλής έρευνας της Daimler. «Αυτό είναι κάτι που θα αρχικά θα προσφέρεται προαιρετικά και αργότερα θα περάσει σε πιο μαζική διάθεση για τα μοντέλα Mercedes» πρόσθεσε ο μελλοντικός διευθύνων σύμβουλος της Daimler που θα αντικαταστήσει τον Zetsche.