H BMW προσφέρει τον πρώτο επαγωγικό φορτιστή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Πολλά θα αλλάξουν από αυτά που γνωρίζουμε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και  ένα από αυτά θα είναι ο τρόπος φόρτισής τους.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: BMW
  • 28/5/2018

Καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα, είναι προφανές ότι πολλά πράγματα θα επανεξετάζονται και θα εξελίσσονται στην πορεία προς μια πιο εύκολη ηλεκτροκίνηση. Και η BMW κάνει πρώτη ένα από τα βήματα που περιμένουμε ότι θα αλλάξουν πολλά.

Ο λόγος για την ασύρματη (ή επαγωγική) φόρτιση, η οποία πρώτα θα είναι διαθέσιμη στην 530e iPerformance PHEV. To σύστημα είναι ιδιαίτερα απλό, καθώς καταργεί τα καλώδια και τις πρίζες,απαιτώντας από τον οδηγό απλά να φέρει το αυτοκίνητό του πάνω από την ειδική επιφάνεια για να γίνει η φρόρτιση.

Η επιφάνεια η οποία ονομάζεται Groud Pad και η αντίστοιχη συσκευή στο αυτοκίνητο με την ονομασία CarPad δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο στα 3,2 kW και έτσι γεμίζουν τις μπαταρίες της συγκεκριμένης 5άρας σε 4,5 ώρες. Δεν χρειάζονται καθόλου καλώδια, πρίζες είτε ειδικά κουμπιά και διαδικασίες: απλά παρκάρεις το αυτοκίνητο πάνω στην ειδική επιφάνεια στο έδαφος.

Η παραγωγή του συστήματος θα ξεκινήσε τον Ιούλιο και στην Γερμανία θα προσφέρεται ως option με την δυνατότητα ενοικίασης. Αργότερα θα πάει και σε άλλες αγορές ενώ θα εξοπλίσει και άλλα μοντέλα της εταιρίας.