H Audi σκέφτεται να αναβιώσει τη Horch


Η Horch ήταν μια γνωστή γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας μέχρι και το μεσοπόλεμο και η Audi σκέφτεται να επαναφέρει την επωνυμία της στο προσκήνιο

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/9/2018

Η Horch είναι μια γερμανική εταιρεία πολυτελείας που μεσουρανούσε έως και τη δεκαετία του ’30 και ήταν μια από αυτές που μετείχαν στην ίδρυση της Audi. Σήμερα αρκετές δεκαετίες μετά την αναστολή της δραστηριοποίησής της η Audi θέλει να αναβιώσει την Horch, ακολουθώντας το παράδειγμα της Mercedes με τη Maybach, η οποία είχε ανάλογη ιστορία και πορεία.

Βέβαια η Audi σκοπεύει να ακολουθήσει μερικώς το παράδειγμα της Mercedes καθώς δεν πρόκειται να παρουσιάσει τη Horch ως ανεξάρτητη μάρκας όπως έκανε, ουσιαστικά χωρίς επιτυχία, η τελευταία. Από την άλλη σκοπεύει να παρουσιάσει μια κορυφαία έκδοση της λιμουζίνας της, του A8, με την επωνυμία Horch και τα σήματα της ιστορικής μάρκας στις πίσω κολώνες και ενδεχόμενα και στα φτερά.

Το Audi A8 Horch –άγνωστο ακόμα αν θα είναι αυτή η τελική του επωνυμία- δεν θα έχει επιμηκυμένο αμάξωμα, ενώ θα ξεχωρίζει οπτικά και από τις ειδικής σχεδίασης ζάντες του. Ο κινητήρας του θα είναι ο W12 του ομίλου που χρησιμοποιείται και στις Bentley ενώ δεν πρέπει να αποκλείονται και οι οχτακύλινδρες εκδόσεις.

Πάντως δε θα είναι έκπληξη αν η επωνυμία Horch χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της γκάμας της Audi, πλην του Α8. Όπως ακριβώς δηλαδή κάνει και η Mercedes πλέον με τη Maybach.