Η Aston Martin εξελίσσει νέο μοντέλο και turbo V6


H βρετανική εταιρία ετοιμάζει παράλληλα και ένα νέο μοντέλο που προς το παρόν ονομάζεται AM9 και θα αποτελέσει τον αντίπαλο της Ferrari 488.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/9/2018

Η Aston Martin έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να σταθεί αντάξια απέναντι σε πολύ μεγαλύτερες εταιρίες. Κατάφερε να παρουσιάσει ένα hypercar απέναντι στην απίστευτη Project One της Mercedes-AMG και τώρα οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την βρετανική φίρμα να ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο που θα τοποθετείται κάτω από την Valkyrie και απέναντι στην εξαιρετική Ferrari 488.

Ενώ η Valkyrie έχει έναν πολύ μεγάλο V12 κινητήρα η ΑΜ9 (προφανώς πρόκειται για κωδική ονομασία του Project 003) θα διαθέτει ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο V6 με υβριδική τεχνολογία. Το μοτέρ αυτό θα έχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας (KERS) με μεικτή λειτουργία που θα παραπέμπει σε αυτή του Prius. Το όλο σύστημα θα εξελιχθεί από την Aston Martin σε συνεργασία με την Red Bull Racing.

Η άφιξη της νέας σούπερ Aston Martin δεν προβλέπεται νωρίτερα από το 2021 και θα κοστίζει λίγο παραπάνω από την LaFerrari, Porsche 918 Spyder και McLaren Senna. Οπότε υπολογίστε αρκετά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για τη νέα Aston που θα παραχθεί το πολύ σε 500 μονάδες.