Γκραν Πρι Καναδά: Εύκολη επικράτηση του Vettel και της Ferrari


Σε ένα μάλλον ήσυχο απόγευμα στην πολύ όμορφη πίστα του Μόντρεαλ, ο Vettel και η Ferrari κατάφεραν να πάρουν μία άνετη αλλά ιδιαίτερα σημαντική νίκη.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/6/2018

Επιστροφή της Ferrari μετά από τις δύο πρώτες νίκες της σεζόν στο Γκραν Πρι του Καναδά (όπου είχε να κερδίσει από το 2004!), με τον Sebastian Vettel να μην αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ξεκίνησε πρώτος και δεν απειλήθηκε από κανέναν και πήρε την 50ή νίκη της καριέρας του συγκεντρώνοντας πολύτιμους βαθμούς σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, φιγουράροντας πλέον πρώτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος αυτή την στιγμή. 

Δεύτερος ο  Bottas με την Mercedes, ο οποίος έκανε έναν προσεγμένο και αποτελεσματικό αγώνα, με εξαιρετικούς χρόνους χωρίς όμως ποτέ να μπορέσει να απειλήσει τον Vettel. Τουλάχιστον προσέθεσε αρκετούς βαθμούς στην ομάδα της Mercedes, ενώ και ο ίδιος ανέβηκε ακόμα υψηλότερα στην κατάταξη των οδηγών.

Τρίτη και τέταρτη θέση μοιράστηκαν οι δύο Red Bull με Verstappen και Ricciardo αντίστοιχα, οι οποίοι κινήθηκαν σε γρήγορους ρυθμούς, απέφυγαν τα λάθη (ιδίως ο πρώτος) και έδειξαν και πάλι ότι αποτελούν μία υπολογίσιμη δύναμη στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton που προσπάθησε πολύ με τον παλιό κινητήρα (ιδίως στους τελευταίους γύρους κυνηγώνας τον Ricciardo), όμως δεν κατάφερε να κινηθεί σε ρυθμούς πρώτης θέσης. Πϊσω του ο Raikkonen με την Ferrari και τον παλιό κινητήρα, προσπάθησε αρκετά, όμως δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι καλύτερο.

Από τα αξιοσημείωτα του αγώνα, η συμπλήρωση 300 συμμετοχών στην Formula 1 από τον Fernando Alonso ο οποίος όμως δεν ευτύχησε να δει την σημαία του τερματισμού, καθώς εγκατέλειψε με πρόβλημα στην εξάτμιση!

Ένα ακόμα παράξενο γεγονός που λίγο έλειψε να τινάξει τον αγώνα στον αέρα ήταν όταν το μοντέλο που ήταν επιφορτισμένο στο να  κουνήσει την καρό σημαία του τερματισμού, το έκανε έναν γύρο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Ευτυχώς οι οδηγοί είχαν την επικοινωνία με τα pits οπότε κανείς δεν σταμάτησε, και ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά.

Επόμενος αγώνας στην Γαλλία στις 24 Ιουνίου, το οποίο επιστρέφει μετά από πάρα πολλά χρόνια στην πίστα του  Paul Ricard.