Φοιτητές σχεδιάζουν το μέλλον


H Bentley ζητά από σπουδαστές σχεδίασης να φανταστούν πως μπορεί να είναι τα πολυτελή αυτοκίνητα το 2050.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/10/2018

Πολλές φορές οι απλές ιδέες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Ειδικά όταν αυτές προέρχονται από ανήσυχα και δημιουργικά πνεύματα σπουδαστών από το Royal College of Art που επίσπευσε η βρετανική Bentley για να βολιδοσκοπήσει το μέλλον στις μεγάλες πολυτελείς κατηγορίες. Η πρόκληση είναι μεγάλη αφού μιλάμε για μία προσέγγιση περίπου 30 χρόνια μπροστά όπου αναμφίβολα το πρόσωπο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα έχει αλλάξει.

"Η Bentley βρισκόταν ανέκαθεν στις πρωτοποριακές εξελίξεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και με αυτή τη συνεργασία ζητήσαμε από millennial φοιτητές να μας εκφράσουν το όραμά τους για το μέλλον", λέει ο διευθυντής σχεδίασης του Bentley Stefan Sielaff, απόφοιτος του φημισμένου προγράμματος Automotive Design του RCA.

"Θέλαμε ιδέες και έννοιες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μας οδηγήσουν σε νέες και ενδιαφέρουσες προοπτικές μέσα από αυτές τις ψηφιακές μακέτες ώστε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτοί οι δευτεροετείς φοιτητές και για αυτό τα αποτελέσματα αναμένονται συναρπαστικά". Μια ιδέα μπορείτε πάρετε από το άλμπουμ των φωτογραφιών με τα πρώτα δείγματα των σπουδαστών.