Ferrari 488 Pista: Eίναι πιο γρήγορη Ferrari παραγωγής στην ιστορία;


Οι φήμες για μία σκληροπυρηνική Ferrari 488 επιβεβαιώνονται, μόνο που δεν θα ονομάζεται "GTO" αλλά "Pista" (και μην ζητάτε να σας το μεταφράσουμε...)

  • 20/2/2018

H νέα "πισταδόρικη" Ferrari φανερώθηκε μέσω διαρροών στο Διαδίκτυο.

Πρόκειται για την 488 Pista, η οποία όπως λέει και το όνομά της, αποτελεί την πιο hardcore εκδοχή της 488, με στόχο τους χρόνους στις πίστες και την απόλυτη οδηγική εμπειρία. 

Για να γίνει αυτό, η εταιρία εξέλιξε ένα εντελώς νέο αεροδυναμικό πακέτο για την συγκεκριμένη έκδοση, με δάνεια από τους αγώνες των πρωταθλημάτων GTE αλλά και την Formula 1. Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες,  υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο splitter εμπρός αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο diffuser πίσω, ενώ παράλληλα πολλές επιφάνειες είναι ενεργές, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει μία αύξηση των αεροδυναμικών φορτίων κατά 20% σε σχέση με την 488 GTB.

Σε σύγκριση με την συγκεκριμένη έκδοση είναι κατά 90 κιλά ελαφρύτερη (από τα 1.370 της GTB στα 1.280 στην Pista) ενώ και ο biturbo V8 των 3,9 λίτρων αποδίδει πλέον 721 ίππους, έναντι 661 στην GTB.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να υπάρξει μία σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις, με το 0-100 km/h να έρχεται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να είναι στα 340 χλμ./ώρα. 

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα Αλκαντάρα μαζί με μεγάλη "δίαιτα" σε όσα στοιχεία κρίθηκαν μη απαραίτητα σε μία τέτοια έκδοση, ενώ εντύπωση προκαλούν τα αμιγώς αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα. 

Σχεδιασμένη για να βρεθεί απέναντι σε εξαιρετικά μοντέλα όπως η Huracan Perfomante, η McLaren 720S και -κυρίως- η 911 GT2 RS, η 488 Pista θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Γενεύη, με ένα κόστος που αρχικά υπολογίζεται στα 300.000 δολάρια. 

Ήδη πάντως κάποιοι μιλούν για την γρηγορότερη Ferrari παραγωγής όλων των εποχών, καθώς στο Fiorano οι χρόνοι της είναι ακόμα καλύτεροι και από την LaFerrari ενώ η λίστα των υποψήφιων αγοραστών της -οι οποίοι θα περάσουν από την συνήθη Ιερά Εξέταση της Ferrari- έχει ήδη πάρει φωτιά.