Ευρώπη: Φρένο στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο πρώτο εξάμηνο


Ο περιορισμένος αριθμός και επιλογές στα ηλεκτρικά μοντέλα όσο και η αναμονή για την διεύρυνση των δικτύων φόρτισης φρενάρουν τις πωλήσεις των EV.

  • 18/7/2018

Κάτι που θα αλλάξει σύντομα και όταν ξεκινήσει το λανσάρισμα αρκετών νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η σειρά μοντέλων I.D. που ετοιμάζει η Volkswagen από το 2020. Τώρα, στο πρώτο εξάμηνο του 2018 οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 33% όταν πέρυσι είχε σημειωθεί αύξηση 54%. Και αυτό επειδή στην Γερμανία (η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης) δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο της Βρετανίας (η δεύτερη μεγαλύτερη της Ε.Ε.).

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένουν μία ειδική περίπτωση ακόμη και τώρα» δήλωσε ο Peter Fuss, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής για την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη. «Η υποδομή φόρτισης παραμένει ανεπαρκής όταν τα μοντέλα που πωλούνται σήμερα δεν έχουν μεγάλη αυτονομία».

Εδώ να πούμε πως οι κατασκευαστές πιέζονται να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα για την μείωση του μέσου όρου του CO2 στον στόλο τους έως το 2020. Παράλληλα μέσα από την γενική κατακραυγή για τους diesel παρατηρείται άνοδος των οχημάτων βενζίνης κατά 16% με το αγοραστικό κοινό να επηρεάζεται από πιθανές μελλοντικές απαγορεύσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα.