Ετοιμάζεται το νέο Renault Zoe


Η νέα γενιά του δημοφιλούς ηλεκτρικού της Renault αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019 με ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία.

  • 11/10/2018

Το Renault Zoe είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη και για αρκετά χρόνια αυτό με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων. Πρόσφατα η γαλλική εταιρία είχε ανακοινώσει επίσημα πως θα προχωρήσει στην υβριδοποίηση τόσο του τωρινού Megane όσο και των επερχόμενων Clio και Capture που θα παρουσιαστούν το 2019.

Και όπως φαίνεται το νέο έτος θα είναι πολύ «φορτωμένο» για την Renault αφού προς τα τέλη 2019 (με αρχές 2020) θα λανσάρει και τη νέα γενιά Zoe. Η οποία έχει ήδη «συλληφθεί» να δοκιμάζεται στους δρόμους και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα βασίζεται σε μια μεταποιημένη πλατφόρμα αποκλειστικά για το Zoe και που αργότερα θα χρησιμοποιηθεί και από τις Nissan και Mitsubishi.

 Έτσι, αυτή η νέα πλατφόρμα θα περάσει και σε άλλα ηλεκτρικά που θα δούμε από τον γαλλό-ιαπωνικό όμιλο, ενώ οι νέας γενιάς μπαταρίες θα δίνουν αυτονομία έως 400 km στον κύκλο WLTP. Η τιμή αυτή θα αφορά στην κορυφαία εκδοχή αφού θα υπάρχουν εκδόσεις με μικρότερες μπαταρίες και κατά συνέπεια φτηνότερες Zoe.