Ετοιμάζεται το νέο Ford Kuga


Η επόμενη γενιά Kuga θα παρουσιαστεί σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο από σήμερα και ήδη έχει συλληφθεί να δοκιμάζεται στους δρόμους με βαρύ καμουφλάζ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/5/2018

Ένα από τα πιο αξιόλογα SUV της αγοράς ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη γενιά του έχοντας ως όπλο το τεχνολογικό DNA του νέου Focus που θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας από το φθινόπωρο. Σχεδιαστικά το νέο Kuga θα εναρμονίζεται με το look του νέου Focus με τις διαστάσεις να αναμένονται περίπου στα ίδια επίπεδα με του τωρινού μοντέλου, αλλά με καλύτερη εκμετάλλευση του εσωτερικού για μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που «τρέχουν» στο διαδίκτυο.

Μία σημαντική εξέλιξη στο νέο Kuga θα είναι το νέο ταμπλό με το ολοκαίνουργιο σύστημα πολυμέσων της Ford που θα υποστηρίζει ακόμη πιο διευρυμένη συνδεσιμότητα και την χρήση διαφόρων εφαρμογών (apps) από smartphone. Ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης θα περιλαμβάνονται συστήματα και λειτουργίες όπως τα Wi-Fi hotspot, FordPass Connect, Pre-Collision Assist, Active Park Assist 2, Blind Spot Information, Evasive Steering Assist κ.α.

Πέρα από τις εκδόσεις Ecoboost (στην βάση θα δούμε πιθανότατα το νέο τρικύλινδρο 1.500άρη βενζίνης και τον αναβαθμισμένο diesel στα ίδια κυβικά), η Ford θα λανσάρει με το νέο Kuga και plug-in υβριδικό μοντέλο. Από την στιγμή που το Kuga διατίθεται σε άλλες αγορές και ως Escape (όπως στην Βόρεια Αμερική), μία τέτοια έκδοση θεωρείται δεδομένη αφού το χρονοδιάγραμμα της Ford περιλαμβάνει 24 εκδόσεις PHEV έως το 2022. Επιπρόσθετα η Ford θα συνεχίσει να κατασκευάζει πετρελαιοκινητήρες όπως το νέο δίλιτρο EcoBlue. Το λανσάρισμα του νέου Kuga αναμένεται τέλη 2019 με αρχές 2020.