Ετοιμάζεται πιο στενή συνεργασία μεταξύ VW και Ford;


Οι φήμες οργιάζουν για σοβαρές συζητήσεις μεταξύ των δύο γιγάντων της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν μέχρι και σε συγχώνευση!
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2018

Όπου υπάρχει καπνός (και συζητήσεις...) υπάρχει και φωτιά λέει η παροιμία, και αν όντως εδώ υπάρξει φωτιά, τότε θα αλλάξουν τα πάντα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Και όλα αυτά με βάση τις φήμες που θέλουν τις συζητήσεις μεταξύ της VW και της Ford να μην είναι απλά για την κοινή εξέλιξη κάποιων μοντέλων, αλλά φθάνουν και μέχρι το ενδεχόμενο της... συγχώνευσης!

Τον Ιούνιο υπογράφημε μνημόνιο μεταξύ των δύο γιγάντων της αυτοκινητοβιομηχανίας, με στόχο, όπως ανακοινώθηκε αρχικά την από κοινού εξέλιξη κάποιων επαγγελματικών οχημάτων. Μαζί θα αναζητούσαν τρόπους για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών τους.

Πάνω σ' αυτή την φράση "πατούν" ειδικοί αναλυτές που υποστηρίζουν ότι κάτι πιο σοβαρό "ψήνεται" μεταξύ των δύο εταιριών. Αν μάλιστα το σενάριο επαληθευτεί και προχωρήσουν σε κάποιου είδους συνένωση, τότε θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη -και με διαφορά- αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου.

Η συγχώνευση μεταξύ ίσων θα ήταν επωφελής και για τις δύο ετιαρίες. Η Ford θα αξιοποιούσε την θέση της VW σε αγορές που δεν έχει πρόσβαση (όπως η Κίνα ή η Νότια Αμερική) ενώ και η VW θα μπορούσε μέσω της Ford να βγάλει από πάνω της το στίγμα του Dieselgate. Παράλληλα θα μπορούσαν και οι δύο να κάνουν οικονομίες κλίμακας την στιγμή αυτή που η ηλεκτροκίνηση απαιτεί σημαντικές επενδύσεις χωρίς ξεκάθαρο το τοπίο για το πότε θα έρθει η απόσβεσή τους.

Πάντως προς το παρόν, κανείς από τις δύο εταιρίες δεν αρνείται ότι υπάρχουν σοβαρές συζητήσεις μεταξύ τους. Το αν θα οδηγήσει σε κάτι πιο σοβαρό μένει να αποδειχθεί.