Επιτέλους! Το πανίσχυρο Devel Sixteen με τα 3.000 PS κινείται! (video)


Μόνο με αρκετή δόση χιούμορ θα μπορούσε κανείς περιγράψει το Sixteen των 3.000 PS που το ετοιμάζει η Devel Motors (μία start-up εταιρία από την Αραβία) εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/4/2018

Το Devel Sixteen έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή από το 2013 (ως project είχε παρουσιαστεί αρκετά νωρίτερα) όταν η εταιρία το είχε παρουσιάσει στο Ντουμπάι ανακοινώνοντας και ένα 0-96 km/h σε μόλις 1,8 sec. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα η Devel έρχεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τον V16 κινητήρα με συνολική χωρητικότητα 12,3 lt και ισχύ στους 5.000 PS!

Μάλιστα η Devel είχε δώσει στην δημοσιότητα πέρυσι ένα βίντεο (το σχετικό που  σας παραθέτουμε κάτω από αυτή την παράγραφο) που δείχνει τον V16 (ουσιαστικά δύο V8 LS με κοινό στροφαλοφόρο) να δίνουν στο δυναμόμετρο πάνω από 5.000 PS.

Και με στόχο να βάλει τέλος στις φήμες η Devel επιστρέφει για να αποδείξει πως το Sixteen δεν είναι ένα πυροτέχνημα εντυπωσιασμού αλλά ένα πραγματικό αυτοκίνητο. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε το αραβικό hypercar να επιταχύνει στην ευθεία μας ερήμου στο μόλις 20% της δύναμης του.

Σύμφωνα με πλάνα της Devel Motors προς τα τέλη του έτους θα είναι έτοιμη μία βασική έκδοση με V8 στα 1.500 PS που θα κοστίζει 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Η νορμάλ V16 με τα 3.000 PS θα στοιχίζει 1,8 εκ. δολάρια, ενώ θα υπάρχει και μία που δεν θα έχει άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους που θα αποδίδει 5.000 PS και θα προορίζεται για αγώνες dragster.