Eνίσχυση της συνεργασίας Volvo-Nvidia για τα αυτόνομα οχήματα


Στόχος της συνεργασίας είναι να εξελιχθούν νέοι επεξεργαστές που θα μπορούν να υποστηρίξουν επίπεδα αυτονομίας από 4 και επάνω.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: AΡΧΕΙΟ
  • 10/10/2018

Η εκθετική πρόοδος των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης φέρνει μεγάλες εταιρίες τόσο της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και των υπολογιστών σε πιο στενή συνεργασία, έτσι ώστε να προχωρήσουν τα πράγματα ακόμα πιο γρήγορα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της συνεργασίας μεταξύ της Volvo και της Nvidia η οποία θα αφορά τους επεξεργαστές Drive AGX τεχνολογίας Xavier, οι οποίοι είναι σε θέση να πραγματοποιούν έως και 30 δισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο.

Οι επεξεργαστές αυτοί θα εφοδιάσουν αυτόνομα συστήματα της σουηδικής εταιρίας επιπέδου τουλάχιστον 4 και θα εξοπλίζουν τα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς της Volvo, με αρχή το XC90 που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

Η συνεργασία των δύο εταιριών είναι πλέον κοινός τόπος για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς από μόνες τους δεν μπορούν να εξελίξουν αυτού του τύπου τα συστήματα, ενώ με τον τρόπο αυτό επιταχύνονται και οι διαδικασίες για την γρηγορότερη μετάβαση σε αυτονομία επιπέδου 5.

Είναι ενδεικτικό ότι υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα 4 με 5 χρόνια θα επενδυθούν τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια δολάρια σ' αυτόν τον τομέα, που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το αυτοκίνητο και την οδήγηση.