Ένα εκτός δρόμου θηρίο!


Μπορεί οι λεπτομέρειες προς το παρόν να είναι ανεπαρκείς, ωστόσο η... εξάτροχη X-Class της Carlex μοιάζει με θηρίο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/10/2018

Η Carlex Design είναι εξοικειωμένη με τις επεμβάσεις σε μοντέλα της Mercedes-Benz, όπως η X-Class, που από το εργοστάσιο δείχνει τόσο πολυτελής όσο και... προκλητική για περιπέτειες. Πάντως, το νέο project είναι κατά πολύ πιο... θρασύ, αφού εφοδιάζεται με 6 τροχούς και με ένα αρκετά διαφοροποιημένο αμάξωμα. Η νέα πρόταση της Carlex ονομάζεται X-Class Exy 6x6 Concept.

Πρόκειται για κάτι περισσότερο από απλώς μία X-Class με ένα επιπλέον ζευγάρι τροχών, αν και αυτό από μόνο του είναι ήδη cool. Πάντως, η Carlex έχει τοποθετήσει μια επανασχεδιασμένη πρόσοψη με μεγάλες εισαγωγές αέρα στα άκρα της και ένα βίντζι στο κέντρο. Στην οροφή κυριαρχεί ένα φως LED, ενώ στο πλάι υπάρχουν σκαλοπάτια, που διευκολύνουν την επιβίβαση/αποβίβαση στο υπερυψωμένο pick-up.

Πάντως, οι μεγαλύτερες αλλαγές έχουν γίνει στο πίσω μέρος. Η Carlex δημιούργησε χώρο για τον τρίτο άξονα. Οι τροχοί καλύπτονται από τεράστια φτερά, ενώ η πόρτα της καρότσας κοσμείται από ένα “X”, ο προφυλακτήρας είναι νέος και οι απολήξεις της εξάτμισης εξέρχονται μέσα από αυτόν.

Δυστυχώς, η Carlex Design δεν έδωσε πολλά στοιχεία για τον κινητήρα. Απλώς ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου πως είναι υπό κατασκευή ακόμη. Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ένα βελτιωμένο μηχανικό σύνολο, με επιπλέον -της εργοστασιακής- ισχύ. Προς το παρόν ο κορυφαίος κινητήρας της X-Class είναι ένας turbodiesel V6 3,0 lt με ισχύ 258 PS και μέγιστη ροπή 550 Nm, η οποία φτάνει στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων.

Το έργο της Carlex για τη μετατροπή της εργοστασιακής X-Class σε ένα εξάτροχο θηρίο δε θα είναι απλό, καθώς απαιτείται ένα άλλο διαφορικό. Τέλος, πιθανότατα να είναι απαραίτητο ένα νέο σύστημα μετάδοσης, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να επιλέγουν πού θα στέλνεται η ροπή.