Βρέθηκε κοντέινερ γεμάτο με σπάνια ανταλλακτικά από κλασικές Ferrari!


Mπορεί η ανακάλυψη μιας ξεχασμένης Ferrari να είναι μία σπουδαία υπόθεση, όμως η ανακάλυψη ενός ολόκληρου κοντέινερ με αμεταχείριστα παλιά ανταλλακτικά είναι ένας πραγματικός θησαυρός.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/6/2018

Η ανακάλυψη ενός ξεχασμένου σπάνιου αυτοκινήτου σε κάποια αποθήκη (τα λεγόμενα και barn finds) είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες αυτοκινητικούς μύθους, με πολλές ίντριγκες και ακόμα περισσότερες χιλιάδες ή και εκατομμύρια δολλάρια για όποιον έχει την τύχη να βρει ένα τέτοιο όχημα. 

Όμως το να βρει κανείς ένα κοντέινερ με ορίτζιναλ ανταλλακτικά της Ferrari μοιάζει ακόμα πιο σπουδαίο εύρημα, καθώς αποτελούν την ζωτική ύλη για να μπορέσει κανείς να ξαναφέρει την ξεχασμένη Ferrari σε λειτουργική κατάσταση. 

Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγες ημέρες μία Ferrari 250 GTO του 1963 πωλήθηκε για 70 εκατομμύρια δολάρια, η ανακάλυψη ενός κοντέϊνερ με γνήσια ανταλλακτικά από Ferrari 250 GTO, 250 SWB, 275, Daytona Competizione, F40 και 512LM μοιάζει πραγματικά σαν ανακάλυψη ενός θησαυρού. Ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να αποφέρει σε όσους τον βρήκαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο δολάρια. 

Το κοντέινερ περιείχε τροχούς μέσα στα γνήσια ξύλινα κουτιά τους, καμπιρατέρ με το ορίτζιναλ περιτίλυγμά τους, εξατμίσεις, ταμπλό, ψυγεία και πολλά άλλα. Η εύρεσή τους αποτελεί ένα όνειρο για όσους κάνουν restoration μιας παλιάς Ferrari, αφού αν και μπορούν να φτιάξουν καινούργια εξαρτήματα, τα παλιά και γνήσια έχουν την δική τους σημασία. Και βέβαια την τεράστια αξία.

Όλα αυτά ανήκαν σε έναν ιδιώτη συλλέκτη, ο οποίος πέθανε πριν λίγα χρόνια. Και θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Coys στις 29 Ιουνίου. Οι ιδιοκτήτες κάποιων παλαιών Ferrari που κάνουν αναπαλαίωση έχουν ήδη μπει στην λίστα αναμονής για να πάρουν ότι πιο εκλεκτό υπάρχει από το αναπάντεχο δώρο που γίνεται στους συλλέκτες όλου του κόσμου.