Brembo: Τα brake-by-wire θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα


Αυτό εκτιμά η πασίγνωστη ιταλική εταιρία που κατασκευάζει και προμηθεύει με φρένα υψηλών επιδόσεων, από σπορ μοντέλα έως και τα μονοθέσια της F1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/5/2018

Τα νέα έρχονται από το caranddriver.com όπου παραχώρησε συνέντευξη ο Giovanni Canavotto, o CEO της Brembo, μαζί με τον Daniel Sanberg, τον CEO της μάρκας στην Βόρεια Αμερική. Στην συνέντευξη αναφέρονται διάφορα ενδιαφέροντα θέματα, όπως το αν οι κατασκευαστές επιδιώκουν να φαίνονται οι δαγκάνες της Brembo ή όχι. Η απάντηση είναι πως αυτό εξαρτάται από τον πελάτη και πως οι περισσότεροι κατασκευαστές το αποζητούν ως ένα σπορ χαρακτηριστικό.

Επίσης, γίνεται αναφορά στους πάνω από 100 διαφορετικούς χρωματισμούς που χρησιμοποιεί η Brembo στα φρένα και πως διατηρείται μία σχεδιαστική παράδοση 40 ετών. Στα νέα γενιάς κεραμικά δισκόφρενα υπάρχουν νέες downsizing μέθοδοι που μειώνουν το βάρος.

Τέλος, ο Canavotto τόνισε πως στο μέλλον το παραδοσιακό υδραυλικό κύκλωμα φρένων σταδιακά θα αντικατασταθεί από καλωδιακό. Η όλη μονάδα δεν εξαρτάται από κάποιο ηλεκτροκινητήρα, ούτε απαιτεί δίκτυο 48V, μιας και η όλη μονάδα ενεργοποίησης βρίσκεται πάνω στην ίδια την δαγκάνα. Τα ηλεκτρικά σήματα είναι πιο διαχειρίσιμα από ότι το υδραυλικό κύκλωμα, λέει ο Canavotto, και πως τα brake-by-wire συστήματα θα απλοποιήσουν περαιτέρω την κατασκευή των αυτοκινήτων στο μέλλον.