Αυτό είναι το νέο Jeep Compass!


Βασικά όχι και τόσο νέο αφού το επερχόμενο facelift αφορά στα σημεία και σε εντελώς διακριτικές επεμβάσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.:
  • 11/11/2020

Αν είστε κάτοχος ενός Compass δεν θα πρέπει να σας απασχολεί το επερχόμενο facelift του μοντέλου αφού όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για  μία λανθάνουσα ανανέωση. Την οποία δύσκολα θα αντιληφθείς εξωτερικά αφού το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων έχει παραμείνει ως έχει.

Αντιθέτως η μάσκα δείχνει επανασχεδιασμένη και πιο επιθετική σε στιλ, ενώ νέος είναι και ο προφυλακτήρας με τον πίσω να μην διαφοροποιείται σχεδόν καθόλου. Τουλάχιστον αυτό μπορούμε να διακρίνουμε από τις πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο από την κινεζική ιστοσελίδα Autohome.com και που μας δείχνει μια Trailhawk έκδοση.

Ακόμη και αν το facelift είναι λίγο πιο έντονο για τα Compass της ευρωπαϊκής αγοράς μην περιμένετε ριζικές διαφορές αφού οι Ιταλοί μας έχουν συνηθίσει σε soft αναβαθμίσεις. Πάντως, στο εσωτερικό ίσως να δούμε τις μεγαλύτερες αλλαγές και πιθανότατα με μια νέα οθόνη αφής που ίσως και να είναι ψηλότερα τοποθετημένη. Αναβαθμισμένο θα είναι το σύστημα πολυμέσων Uconnect.

Από πλευράς κινητήρων το Compass έχει χτίσει μια πλήρη γκάμα με turbo 1.300άρη και plug-in υβριδικές εκδόσεις, ενώ πιθανότατα θα συνεχίσει και ο μικρός diesel αφού πληροί τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές. Το ανανεωμένο Jeep Compass θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες. Αξιοσημείωτο είναι πως όλα τα αυτοκίνητα για την Ευρώπη κατασκευάζονται πλέον στο εργοστάσιο Melfi της Ιταλίας.