Αυστηρή με τους πελάτες της η Mercedes-AMG


Στην περίπτωση της Project One η γερμανική εταιρία δεν θα επιτρέπει στους μελλοντικούς κατόχους του μοντέλου την πρόωρη μεταπώληση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/8/2018

Ο λόγος είναι να αποφευχθούν φαινόμενα σχεδιασμένης κερδοφορίας μεταπωλώντας σε πολύ υψηλότερη τιμή την Project One σε τρίτους που δεν είχαν πρόσβαση να την αγοράσουν. Κατά καιρούς θα έχετε ίσως διαβάσει για περιπτώσεις πανάκριβων μοντέλων (όπως LaFerrari, Bugatti κ.α.) με αποκορύφωμα ένα Ford GT όπου οι κάτοχοι τους έσπευσαν να βγάλουν μεροκάματο πωλώντας το νέο τους απόκτημα σε πολύ υψηλότερη τιμή από ότι το απέκτησαν.

Και δεν μιλάμε για μικρά νούμερα αν σκεφτεί κανείς πως η Project One κοστίζει 2,7 εκατομμύρια δολάρια και με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους πρώτους μήνες του 2019. Σύμφωνα με το Auto Motor Und Sport η Mercedes-AMG εξετάζει λεπτομερώς τους πελάτες της ώστε να αποφύγει περιπτώσεις με καιροσκόπους. Κάτι που έχει επιβάλλει και η Aston Martin με την Valkyrie.

Αξιοσημείωτο είναι πως το Νοέμβριο στο mobile.de υπήρχε αγγελία για μία Project One για 5,2 εκ. δολάρια(!) με ημερομηνία παράδοσης 15 Ιουνίου 2019.