“Aπόβαση” της Jaguar στο Παρίσι


Έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξε η Jaguar για τον εορτασμό των πεντηκοστών γενεθλίων της XJ, ταξιδεύοντας με τις οκτώ γενιές του αυτοκινήτου στην πόλη όπου το πολυτελές sedan παρουσιάστηκε για πρώτη φορά.

  • 4/10/2018

Στην πόλη του φωτός και συγκεκριμένα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου που φιλοξενεί αυτήν την περίοδο το Παρίσι επέστρεψε η Jaguar με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την επίσημη πρώτη της XJ.

Και οι οκτώ γενιές του αυτοκινήτου ταξίδεψαν από τη Μ. Βρετανία στην πρωτεύουσα της Γαλλίας διανύοντας μια απόσταση περίπου 840 χιλιομέτρων.

Αφετηρία του σύντομου ταξιδιού αποτέλεσε το εργοστάσιο παραγωγής της Jaguar-Land Rover στο Bromwich της M. Βρετανίας και ο τελικός προορισμός το παλάτι το Βερσαλιών στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι συνολικά έντεκα Jaguar XJ επισκέφθηκαν, επίσης, την πίστα του Goodwood, το κέντρο αποκατάστασης ιστορικών οχημάτων που διατηρεί η βρετανική φίρμα, καθώς και το Le Mans.


 
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα πεντηκοστά γενέθλια της XJ, η Jaguar έχει δημιουργήσει και μια επετειακή έκδοση για τη σύγχρονη εκδοχή του αυτοκινήτου την οποία ονομάζει XJ50.