Από € 36.800 το νέο VW Passat ALLTRACK


Η Kosmocar - Volkswagen ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης του νέου Passat ALLTRACK στην ελληνική αγορά.

  • 29/10/2016

Το νέο Passat ALLTRACK συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά οδήγησης σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές, με την παντός εδάφους εμφάνιση και την τετρακίνηση 4MOTION.

Αποτελεί δε ιδανικό όχημα ρυμούλκησης με βάρος τρέιλερ έως 2.200 κιλά και με το πρωτοποριακό σύστημα υποβοήθησης ρυμουλκούμενου (Trailer Assist).

Eίναι σχεδιασμένο για να κάνει τα πάντα - ένα crossover που συνδυάζει στοιχεία ενός station-wagon και ενός SUV. 

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει 2λιτρους κινητήρες Euro 6, έναν κινητήρα TSI και δυο TDI. Ο 2.0lt TSI αποδίδει 220 PS και έχει ροπή 350 Nm. Οι 2.0lt TDI ξεκινούν από τα 150 PS και τα 340 Nm και φτάνουν στα 190 PS με ροπή 400 Nm. Παράλληλα, κάθε Passat ALLTRACK είναι εξοπλισμένο με σύστημα pro-active stop/start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας. 

Η έκδοση με το κινητήρα 2.0lt TDI 150 PS διατίθεται σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG). Το DSG διαθέτει στάνταρ λειτουργία «coasting», η οποία συμβάλλει στη χαμηλή κατανάλωση μιας και απεμπλέκει το κινητήρα από το σύστημα μετάδοσης, π.χ. σε κατηφορικά τμήματα, προκειμένου να γίνεται η καλύτερη δυνατή χρήση της κινητικής ενέργειας.

Και οι δυο κινητήρες TDI του Passat ALLTRACK είναι εξοπλισμένοι με έναν καταλυτικό μετατροπέα SCR, που μετατρέπει τα οξείδια του αζώτου (NOx) στα καυσαέρια σε άζωτο (Ν2) και H2O. Η μετατροπή αυτή γίνεται με τη χρήση συνθετικά παρασκευασμένου AdBlue®, που αποθηκεύεται σε ειδικό ρεζερβουάρ 13lt. Στο Passat υπάρχει ξεχωριστό στόμιο που βρίσκεται στην τάπα του ρεζερβουάρ βενζίνης.

Mόνιμη τετρακίνηση. Το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION 5ης γενιάς ενεργοποιείται ακόμη και πριν κάποιος τροχός αρχίσει να χάνει την πρόσφυσή του. Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, η κίνηση μεταδίδεται κατά κύριο λόγο στον μπροστινό άξονα, και έτσι εξοικονομείται καύσιμο. Εάν κριθεί απαραίτητο, σχεδόν το 100% της διαθέσιμης ροπής κίνησης μπορεί να μεταφερθεί στον πίσω άξονα. 

Εκτός από τον πολύδισκο συμπλέκτη Haldex που μοιράζει την ροπή κατά τον διαμήκη άξονα, δύο συστήματα EDS (ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού), δηλαδή ένα σε κάθε άξονα, μοιράζουν την ροπή στους τροχούς (εγκάρσια). Έτσι, εάν ένας τροχός αρχίσει να ολισθαίνει μεταφέρουν την ροπή κίνησης στον απέναντι τροχό, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η έκδοση με τον κινητήρα 2.0lt TSI 220PS είναι επιπλέον εξοπλισμένη και στους δύο άξονες με το σύστημα XDS+ (λειτουργική επέκταση των ηλεκτρονικού κλειδώματος διαφορικού EDS για μεγάλες ταχύτητες), το οποίο κατά τη διάρκεια γρήγορης στροφής επιβραδύνει τους εσωτερικούς τροχούς που τείνουν να ολισθήσουν, εξαλείφοντας την υποστροφή ή υπερστροφή, και προσφέροντας έτσι μεγάλη ακρίβεια στην κατευθυντικότητα. Στις υπόλοιπες εκδόσεις το XDS+ διατίθεται προαιρετικά.

 

Εξοπλισμός - Τιμές

Το νέο Passat ALLTRACK βασίζεται στο ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού του Passat Variant Comfortline, και περιλαμβάνει επιπλέον τα παρακάτω: 

- Ζάντες αλουμινίου "Ancona" 8J X 17, με ελαστικά 225/55 R17 self-sealing 
- Ενισχυμένη ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 27,5mm
- Ράγες οροφής σε ασημί ανοδιωμένο
- Προστατευτικά καλύμματα θόλων και μαρσπιέ σε ανθρακί χρώμα
- Προστασία κινητήρα στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου ergoComfort κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ
- Καθίσματα ειδικής σχεδίασης ALLTRACK σε συνδυασμό ύφασμα / Alcantara
- Πεντάλ και υποπόδιο οδηγού σε βουρτσιμένο ανοξείδωτο χάλυβα
- Κατώφλια θυρών εμπρός από ανοξείδωτο χάλυβα με επιγραφή ALLTRACK
- Σύστημα τετρακίνησης 4ΜΟΤΙΟΝ
- Σύστημα XDS+ (2.0 TSI 220PS)
- DCC- Dynamic Chassis Control (2.0 TSI 220PS)
- Driving Profile (Σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ με Offroad Mode)
- Personalization (δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού προφίλ ρυθμίσεων)

Oι Ανώτατες Προτεινόμενες Λιανικές Τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Έκδοση

 (ΑΠΛΤ)

2.0lt TDI SCR 150PS 4MOTION

€ 36.800

2.0lt TDI SCR 190PS DSG 4MOTION

€ 44.900

2.0lt TSI BMT 220PS DSG 4MOTION

€ 44.900