Απίστευτο ρεκόρ για την Skoda Octavia RS 245 (video)


Με το ταχύτερο Skoda παραγωγής ο προπονητής πολεμικών τεχνών Markus Haas κατόρθωσε να πιάσει ένα βέλος που εξαπόλυσε η αυστριακή ολυμπιονίκης Laurence Baldauff.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/9/2018

Πραγματικά είναι απίστευτο το τι μπορεί να σκαρφιστεί το τμήμα μάρκετινγκ μιας εταιρίας για να προβάλλει τις δυνατότητες ενός μοντέλου. Μάλιστα στην περίπτωση της Skoda το βέλος ταιριάζει απόλυτα αποδίδοντας φόρο τιμής στο λογότυπο της Skoda (με το φτερωτό βέλος). Το ρεκόρ έγινε στην αεροπορική βάση της Zeltweg στην Αυστρία και χρειάστηκαν τέσσερις μήνες προετοιμασίας για να ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα.

Το βέλος που εξαπέλυσε η ολυμπιονίκης έφτασε την τελική των 134 km/h διανύοντας 60 m/sec και προσφέροντας στον προπονητή μόλις 0,5 sec για να πιάσει από την ηλιοροφή αυτό το αντικείμενο μήκος μόλις 68 cm. Η απόσταση μεταξύ του τοξότη και του κινούμενου στόχου ήταν 70 m αλλά υπήρχε μεγάλος βαθμός δυσκολίας μιας και το βέλος διαγράφει καμπύλη πορεία.

Υπενθυμίζεται πως η Octavia που πέτυχε το ρεκόρ τον περασμένο Ιούλιο εφοδιάζεται με δίλιτρο TSI των 245 PS και των 370 Nm με 0-100 σε μόλις 6,7 sec.