Ανάκληση SEAT Ibiza και Honda HR-V που έχουν πωληθεί στην Ελλάδα


Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΤΕΧΝΟΚΑΡ -AUTOHELLAS A.T.E.E. εκτελεί ανάκληση αυτοκινήτων SEAT Ibiza (6J). - Ανάκληση αυτοκινήτων Honda HR-V µε κωδικό µοντέλου RU1  για έλεγχο της πλεξούδας καλωδίωσης

  • 6/10/2018

Aνάκληση Seat Ibiza

Η ανάκληση αφορά σε 1.098 οχήµατα, µε ημερομηνία παραγωγής από 31/10/2014 έως 09/10/2017. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, είναι πιθανό –σε περίπτωση σύγκρουσης- η βίδα της απευθείας γείωσης µπαταρίας να σκιστεί από το φύλλο µετάλλου, προκαλώντας απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας, απαραίτητης για το ξεκλείδωµα των θυρών µετά από σύγκρουση.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν είτε µέσω σχετικών ανακοινώσεων στον Τύπο είτε εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο των Εξουσιοδοτηµένων Συνεργατών SEAT Service, για να γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές µπορούν να επικοινωνήσουν είτε τηλεφωνικά στην γραµµή εξυπηρέτησης SEAT Line 800 11 80000, είτε ηλεκτρονικά µέσω της εφαρµογής επικοινωνίας SEAT στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.seat.gr/corporate/contact-us.html.

 

Ανάκληση Honda HR-V

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ., επίσηµος εισαγωγέας και διανοµέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων µάρκας Honda.

Η ανάκληση αφορά σε 192 οχήµατα τύπου HR-V µε κωδικό µοντέλου RU1, µε ηµεροµηνία κατασκευής από 3 Σεπτεµβρίου 2015 έως 28 Μαρτίου 2018. Η Honda Motor εντόπισε ότι σε συγκεκριµένο αριθµό οχηµάτων ενδέχεται η καλωδίωση να µην είναι σωστά τοποθετηµένη/στερεωµένη και λόγω των δονήσεων που παράγονται κατά την λειτουργία του κινητήρα να προκληθεί φθορά στην εξωτερική επιφάνεια της πλεξούδας, το οποίο µπορεί να οδηγήσει σε βραχυκύκλωµα ή κάψιµο ασφάλειας.

Μέχρι στιγµής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής αµέσως µετά την αποστολή των ανταλλακτικών από την κατασκευάστρια εταιρεία, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτηµένα συνεργεία Honda για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε την Τεχνική ∆ιεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ. στο τηλέφωνο 210 3483795 µε το Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή µέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.