Η Toyota γιορτάζει τα 50 χρόνια του Hilux με επετειακή έκδοση


Ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Hilux της Toyota κλείνει τα 50 του χρόνια.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΤΟΥΟΤΑ
  • 15/4/2018

Πριν από 50 χρόνια, στις 21 Μαρτίου του 1968 παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία το πρώτο Hilux. Ένα αυτοκίνητο που έγινε συνώνυμο της αντοχής και της απίστευτης αξιοπιστίας, έχοντας πατήσει σε κάθε γωνιά της γης (από την Ανταρκτική έως τις ειδικές του Ράλι Ντακάρ) και έχοντας αποκτήσει κάθε ρόλο που μπορεί να φανταστεί κανείς,  από εργαλείο δουλειάς έως και... πολεμική μηχανή.

Μέσα στις πέντε δεκαετίες που πέρασαν, κατασκευάστηκαν πάνω από 19 εκατομμύρια Hilux, κάτι που το καθιστά ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα παγκοσμίως. Και για να το γιορτάσει, η Toyota δημιούργησε το  Hilux Invincible 50 Black Edition, το οποίο είναι μία επετειακή έκδοση με πολλά αξεσουάρ και ειδικά εξοπλιστικά στοιχεία.

Οι πιο χαρακτηριστικές διαφορές είναι τα μαύρα αξεσουάρ όπως οι μπάρες στην καρότσα, τα σκαλοπάτια, τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών, καθώς και τις εντυπωσιακές μαύρες ματ ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών. Η ένδειξη Invincible 50 βρίσκεται στις εμπρός πόρτες, ενώ η καρότσα καλύπτεται από μαύρο κάλυμμα.

Ο κινητήρας της συγκεκριμένης έκδοσης είναι ο 2.4 D-4D με απόδοση 150 ίππους και ροπή 400 Νm με την κατανάλωση να βρίσκεται στα 6,8 lt/100 km και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 178 gr/km.