CAR AND DRIVER ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
2018 SEAT

Οδηγούμε το 2018 Seat Arona 23/11/2017

Τι είναι το Arona;

Το Arona ξεχωρίζει εξαρχής ως ένα δημιούργημά της SEAT χάρη στη σχεδίαση του αμαξώματος. Οι ακμές σε αυτό και η αδρή σχεδίαση των φώτων εμπρός και πίσω το προσδιορίζουν σαφώς ως προϊόν της.

Η πρώτη -και ουσιαστικά περιγραφική περί αυτού- απάντησή είναι ότι πρόκειται για το πρώτο crossover όχημα σχετικά μικρών διαστάσεων της SEAT. Crossover και όχι SUV, καθώς στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας δεν προβλέπεται να δημιουργηθεί και τετρακίνητη εκδοχή του. Βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB Α0», δηλαδή αυτή που προορίζεται για τη δημιουργία εμπροστοκίνητων οχημάτων στις μικρές κατηγορίες.

Το Arona έχει κοινά μηχανικά μέρη με το καινούργια Ibiza και κατασκευάζεται στο Martorell, στο ιστορικό εργοστάσιο της SEAT. Σύμφωνα με τον κ. Daniel Hervás, υπεύθυνος για τη σχεδίαση στο εσωτερικό του καινούργιου μοντέλου, για τη δημιουργία του επενδύθηκαν περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ τόσο για την έρευνα και εξέλιξή του όσο και για τις απαραίτητες προσαρμογές στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

Το Arona είναι το τρίτο μοντέλο που παρουσιάζει η Ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία εντός του 2017 (προηγήθηκαν το Ateca και ευρέως αναθεωρημένο Leon). Η πιο προσεκτική και μεθοδικότερη μελέτη που συντελείται τουλάχιστον την τελευταία πενταετία για τον καθορισμό μιας νέας εταιρικής ταυτότητας της SEAT έχει αρχίσει να αποδίδει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Roberto Toro, υπεύθυνος προϊοντικής επικοινωνίας, το πρώτο εννεάμηνο του 2017, οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν περίπου τις 355.000 μονάδες, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 13,4% σε σχέση με αυτές του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2016. Επίσης, βάσει των οικονομικών στοιχείων για το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα λειτουργικά έσοδά της ήταν περίπου 130.000.000 ευρώ, σημειώνοντας μια ποσοστιαία αύξηση κατά 40,9% συγκριτικά με ό,τι ίσχυε στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Με την προσθήκη του Arona, η SEAT αποκτά εμπορική αντιπροσώπευση στο 75% των υπαρχουσών κατηγοριών οχημάτων. Ο «βασικός άξονας» για τη δημιουργία του ήταν να προσελκύει νέους σε ηλικία υποψήφιους πελάτες, δραστήριους, που να επιθυμούν ένα όχημα το οποίο να τους εξυπηρετεί και να τους εκφράζει.

Η σχεδίασή του συνδυάζει στοιχεία από ένα SUV και ένα crossover όχημα, με σκοπό να είναι δυναμικό σε εμφάνιση. Εκτός αυτού ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ευρυχωρία του εσωτερικού (η οποία είναι πολύ καλή όπως διαπιστώσαμε), στις ηλεκτρονικές εφαρμογές, στη δυνατότητα διασύνδεσης στο διαδίκτυο και, φυσικά, στο επίπεδο εξοπλισμού. Το τελευταίο είναι υψηλό ακόμα και στη βασική έκδοση ενώ στις καλύτερα εξοπλισμένες διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 8,0 ιντσών, σύστημα επαγωγικής φόρτισης για κινητά τηλέφωνα που έχουν αυτή τη δυνατότητα και ηχοσύστημα της «Beats Audio». Να σημειώσουμε ότι στην έκδοση «FR» διατίθεται και το σύστημα «SEAT Drive Profile» μέσω του οποίου παραμετροποιούνται τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα, των αμορτισέρ, του τιμονιού και του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (εάν επιλεχθεί αυτό).

Συνολικά, το Arona θα προσφέρεται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού («Reference», «Style», «FR» και «Xcellence»).

 

Ονειρεύεσαι ένα νέο αυτοκίνητο αλλά δεν ξέρεις τα ασφάλιστρά του; Μπες στην Anytime


 

< >

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ