SpeedeSector Festival of Speed: Η Ρόδος στους ρυθμούς των HyperCars!


Πανίσχυρες μηχανές και υπέροχοι άνθρωποι αντάλλαξαν vibes θετικής ενέργειας σε ένα διήμερο πολυσυλλεκτικό event που αναδεικνύει τη Ρόδο ως premium τουριστικό προορισμό και υπενθυμίζει την αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου εκεί για το αυτοκίνητο. 

  • 3/10/2018

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε στη Ρόδο το SpeedSector Festival of Speed. Μια εκδήλωση με αφορμή το αυτοκίνητο, η οποία συνδυάζει αρμονικά και προβάλλει ταυτόχρονα την ιστορία του νησιού, τη φυσική ομορφιά του αλλά και τις προοπτικές για το μέλλον που σχετίζονται με το αυτοκίνητο και το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Οι συναντήσεις Cars and Coffee είναι μια δημοφιλής συνήθεια για τις λέσχες ιδιοκτητών υπεραυτοκινήτων. Ένα τέτοιο event ήταν και το SpeedSector Festival of Speed στη Ρόδο.

Στην πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Διεξήχθη σε ελεγχόμενο χώρο, με ελεγχόμενη ταχύτητα υπό την επίβλεψη των τοπικών Αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ήταν μια συνδιοργάνωση του SpeedSector με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το Εμπορικό Επιμελητήριο. 
Περισσότερα από 70 εξαιρετικά σπάνια σύγχρονα και άριστα διατηρημένα κλασικά υπεραυτοκίνητα παρατάχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του Δημαρχείου.
Και την Κυριακή ακολούθησαν την παραλιακή διαδρομή κατά μήκος του Μεσαιωνικού τοίχους ως την παλιά πόλη πίσω από πλοηγό αυτοκίνητο που όριζε το ρυθμό.

Πανίσχυρες μηχανές και υπέροχοι άνθρωποι αντάλλαξαν vibes θετικής ενέργειας σε ένα διήμερο πολυσυλλεκτικό event που αναδεικνύει τη Ρόδο ως premium τουριστικό προορισμό και υπενθυμίζει την αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου εκεί για το αυτοκίνητο. Και τις δύο ημέρες το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δεκάδες χιλιάδες θεατών γέμισαν την πλατεία και όλη την παραλιακή διαδρομή περιμετρικά της παλιάς πόλης. Τμήμα άλλοτε του σιρκουί πόλης της Ρόδου που φιλοξένησε θρυλικούς αγώνες τη δεκαετία του ’60 ως τις αρχές του ’70. 

Αν και το event του SpeedSector δεν έχει την παραμικρή σχέση με αγώνα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δεσμεύτηκε για την θεσμοθέτηση του Festival Of Speed και ο Δήμαρχος της πόλης Φώτης Χατζηδιάκος δεν έκρυψε την πρόθεσή του η Ρόδος να επιστρέψει στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κατάλληλο χώρο και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

H επιτυχία της εκδήλωσης ήταν αποτέλεσμα της ενεργής και θερμής υποστήριξης του εντεταλμένου συμβούλου της περιφέρειας, κ. Νίκου Νικολή.


Η παρέα του SpeedSector έφερε στο νησί ορισμένα από τα πιο όμορφα, σπάνια και ισχυρά αυτοκίνητα του πλανήτη: Ferrari, Porsche, Corvette, Mercedes-AMG, BMW M, Nissan GT-R, Dodge Viper και πολλά ακόμη κύλισαν τους τροχούς τους στους δρόμους του νησιού προσφέροντας θετική ενέργεια, σπάνιες εικόνες και ήχους, με μια λέξη… Συναίσθημα. Πολλοί είδαν να ζωντανεύει το supercar των ονείρων τους, να κατεβαίνει από την αφίσα του τοίχου στο δρόμο. Σε απόσταση που μπορούσαν πλέον να το αγγίξει, να νιώσουν τη μυρωδιά, να απολαύσουν τον ήχο, να φωτογραφηθούν με αυτό. Ήταν ένα διήμερο που έσκασαν πολλά λαμπερά χαμόγελα, ένα διήμερο που έγιναν πραγματικότητα μικρά ασήμαντα αλλά και τόσο πολύτιμα παιδικά όνειρα.
Την Παρασκευή αλλά και το πρωί του Σαββάτου, με διάθεση Gran Turismo, η παρέα του SpeedSector επισκέφθηκε αξιοθέατα όπως η Λίνδος και οι Πηγές Καλλιθέας. Το Νησί των Ιπποτών είναι εδραιωμένο ως ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Συνδυάζοντας όμως το σπάνιο θέαμα των εξωτικών supercars με εικόνες από τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς και τουριστικές υποδομές υψηλού επιπέδου δημιουργείται θετική δημοσιότητα για τα εγχώρια μέσα, ενώ ταυτόχρονα η Ρόδος διαφημίζεται διεθνώς μέσω του ισχυρού ρεύματος των petrolheads και car spotters στο διαδίκτυο και στα social media.

Το SpeedSector παράγει εμπειρίες και μελλοντικές αναμνήσεις με την ευγενική υποστήριξη σημαντικών εταιρειών. Την οδηγική απόλαυση και τη μέγιστη ασφάλεια διασφαλίζει πάντα η Michelin με τα εκπληκτικά λάστιχα επιδόσεων που διαθέτει. Οι καλύτεροι και ισχυρότεροι κινητήρες του κόσμου που κινούν τον κόσμο του SpeedSector συντηρούνται με τα κορυφαίας τεχνολογίας λιπαντικά της ENPO Hellas, ENEOS. Η παρέα ξυπνά με καφέ Molinari. Και μετά στο τέλος της μέρας, όταν τα αυτοκίνητα κλειδωθούν σε ασφαλές σημείο, ανταλλάσσει εντυπώσεις απολαμβάνοντας την premium μπίρα Stella_Artois, μόνιμο υποστηρικτή των γευστικών αναζητήσεων του SpeedSector πάντα καταναλώνοντας υπεύθυνα. Πολύτιμη είναι η συνεισφορά των εταιρειών Hedera Printhouse αλλά και οι νομικές συμβουλές της Markoulakos Law Firm.