Rally Dakar: Μεγάλη νίκη για τον Carlos Sainz - Επιτυχία για την Toyota


O παλιός πρωταθλητής του ΠΠΡ καταφέρνει στα 55 του χρόνια να κερδίζει το 40 Rally Dakar με την ομάδα της Peugeot ενώ ίσω του του ο Nasser Al-Attiyah έφερε τα πολυπόθητα χαμόγελα στη Toyota.
 

  • 20/1/2018

KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

O δυσκολότερος αγώνας αντοχής στον πλανήτη, το Rally Dakar ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες στην Cordoba της Αργεντινής με τον "γερόλυκο" Carlos Sainz να παίρνει για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2010 με την VW) τη νίκη, με την ομάδα της Peugeot και τα αγωνιστικά 3008 DKR.

O Sainz πήρε τη νίκη με χρόνο 49 ώρες, 16 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, όντας 43 λεπτά μπροστά από τον δεύτερο Nasser Al-Attiyah με Toyota. Ο ίδιος δήλωσε ευτυχισμένος στο τέλος του αγώνα, καθώς το φετινό ράλι εξελίχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο και αρκετά απρόβλεπτο.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του ΠΠΡ οδήγησε με σύνεση και απέφυγε τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι team-mates του, όπως ο Sebastian Loeb αλλά και του εξπέρ του συγκεκριμένου αγώνα (με 13 νίκες!) Stephane Peterhansel.

Οι ατυχίες των οδηγών της dream team της Peugeot έφεραν τον οδηγό από το Κατάρ Nasser Al-Attiyah και το Toyota του στην δεύτερη θέση, αφού μετά το μέσον του αγώνα οδήγησε και αυτός στρωτά και χωρίς υπερβολές.

Στην τρίτη θέση ένα ακόμα Toyota Hilux Pick-up από την Gazoo Racing με τον Giniel de Villiers. 

Στις μοτοσικλέτες πρώτος τερμάτισε ο Αυστριακός Matthias Walkner με  KTM.