Μπλεξίματα με τη… Δικαιοσύνη για τον Carlos Sainz!


Δεν του έφτανε του Carlos Sainz η ποινή 10 λεπτών που του επέβαλαν οι διοργανωτές του Rally Dakar επειδή λίγο έλειψε να συγκρουσθεί με αντίπαλό του, αναβάτη quad, τώρα δέχεται και δικαστικές… απειλές!

  • 16/1/2018

Ο Kees Koolen, ο Ολλανδός αναβάτης quad, ο οποίος λίγο έλειψε να εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα με τον «El Matador», απειλεί να κινηθεί νομικά εναντίον του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή WRC με αφορμή το συμβάν που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στην ειδική La Paz – Uyuni.

Ο Koolen ισχυρίζεται πως ο Sainz τον χτύπησε με το αγωνιστικό Peugeot που οδηγούσε, προκαλώντας ζημιά στο quad του και τρομάζοντάς τον. «Βρέθηκα μόλις 20 cm από τον θάνατο» είπε φανερά εκνευρισμένος ο Ολλανδός επιχειρηματίας, ο οποίος χαρακτήρισε «πολύ μικρή» την ποινή που επιβλήθηκε στον Sainz από τους διοργανωτές.

«Ίσως εάν είχα σκοτωθεί να ήταν καλύτερα τα πράγματα για τον Carlos και την Peugeot, διότι δεν θα μπορούσα να εκθέσω τις απόψεις μου. Όμως μόλις επιστρέψω στην Ολλανδία θα κινηθώ νομικά εναντίον του. Είμαι επιχειρηματίας κι έχω πρόσβαση στους καλύτερους δικηγόρους παγκοσμίως. Εάν δεν μπορούν να τιμωρήσουν αυστηρά οι διοργανωτές τους πρωταγωνιστές αυτών των συμβάντων, θα πρέπει να λάβω τα μέτρα μου. Και η νομική οδός είναι η μόνη» επεσήμανε ο Koolen, ο οποίος διέψευσε πως η κίνησή του έχει να κάνει με τη συνεργασία που έχει με την ομάδα Toyota Overdrive.

Παρά την ποινή των 10’, για την οποία εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις, ο Sainz εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη, με διαφορά 56’ από τον Nasser Al Attiyah, ο οποίος οδηγεί ένα Toyota Hilux. «Η σχέση μου με την Toyota δεν έχει να κάνει με αυτό το περιστατικό. Είμαι απλά ένας μέτοχος αυτής της εταιρίας, όπως ίσως να έχω μετοχές και σε άλλες εταιρίες που βρίσκονται στο μπιβουάκ. Είμαι επαγγελματίας και δεν μπερδεύω τους αγώνες με τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες» είπε ο Koolen.