Aston Martin Vantage GTE: Ετοιμη για πίστες


Μπορεί να μη συμβαίνει συχνά αλλά η Aston Martin το έκανε παρουσιάζοντας σχεδόν ταυτόχρονα τη νέα Vantage και την αγωνιστική της εκδοχή, την GTE.

  • 23/11/2017

Η οποία θα αντικαταστήσει το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό στην ιστορία της, την V8 Vantage GTE, που έχει στο ενεργητικό της, μεταξύ άλλων και 2 νίκες στις 24 Ώρες του Le Mans. Η αγωνιστική εκδοχή της Vantage ακολουθεί τις νέες γραμμές του αμαξώματος του μοντέλου παραγωγής και διαθέτει μια εξελιγμένη αεροδυναμική σχεδίαση, φυσικά με τα απαραίτητα πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Για την εξέλιξή της η Aston Martin συνεργάστηκε με την Ohlins για την ανάρτηση, την Alcon για τα φρένα και τη Michelin για τα λάστιχα, ενώ στις δοκιμές καλύφθηκαν πάνω από 13.000 χιλιόμετρα. Στα οποία περιλαμβάνεται και μια δοκιμασία διάρκειας 30 ωρών στην ισπανική πίστα της Navara.

Οι οδηγοί που κάθισαν πίσω από το τιμόνι της Vantage GTE δήλωσαν πως ο έλεγχός της στο όριο είναι πιο εύκολος σε σχέση με την προκάτοχό της, γεγονός που της εξασφαλίζει πλεονέκτημα ειδικά στην κατηγορία GTE Am, όπου πέρα από τους επαγγελματίες οδηγούς αγώνων μετέχουν και ερασιτέχνες.