O Petter Solberg επιστρέφει στα Ράλι!


Ένας παλιός γνώριμος και ιδιαίτερα αγαπητός στην χώρα μας οδηγός, ο Petter Solberg, θα επιστρέψει έστω και μόνο στο Ράλι της Ισπανίας στο τιμόνι ενός VW Polo GTi R5.
 

  • 22/9/2018

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και γι' αυτό ιδιαίτερα αγαπητούς αγώνες στον κόσμο των Ράλι, ο Petter Solberg, θα επιστρέψει έστω και για μία φορά στο πρωτάθλημα WRC. Ο Solberg και η συνοδηγός του Veronica Engan θα κάνουν το Ισπανικό Ράλι από 25 έως 28 Οκτβωρίου, σε μία προσπάθεια να προωθήσουν το νέο VW Polo GTi R5.

O Nορβηγός που εγκατέλειψε την ενεργό δράση στον ίδιο αγώνα το 2012, είχε πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003, σ' εκείνη την μοναδική σεζόν με διαφορά ένα μόλις πόντο από τον Sebastien Loeb και τον Carlos Sainz. Ο Solberg έχει 13 νίκες και 52 θέσεις στο πόντιουμ μέσα από τις 188 εμφανίσεις του που έκανε στο ΠΠΡ, οδηγώντας για την Τoyota, την Ford, την Subaru και την Citroen. 

To νέο Polo GTI R5 θα απευθύνεται σε ομάδες ιδιωτών για τα κατά τόπους πρωταθλήματα. Χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 1,6 λίτρω με απόδοση 272 ίππων και ροπή 400 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσα από ένα πολύ εξελιγμένο πεντατάχυτο σειριακό κιβώτιο, με το σχετικά ελαφρύ αμάξωμα τον 1.320 κιλών να μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα.

Ο Solberg δηλώνει ενθουσιασμένος για αυτή του την επιστροφή στην δράση και θυμίζει ότι πάντα του ταίριαζε αυτός ο συνδυασμός ασφάλτου και χώματος. Μάλιστα λέει χαμογελώντας ότι δεν θα έρθει εκεί απλά για να διασκεδάσει αλλά για να κυνηγήσει από την αρχή ότι καλύτερο μπορεί με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το σίγουρο είναι ότι θα φέρει στο μυαλό πολλές αναμνήσεις από τους οδηγούς που αγαπήσαμε για την ταχύτητα αλλά και την τρέλα τους σε δοξασμένες εποχές τον ράλι.