Μήπως το... παρακάνετε, κύριε Musk;


Ο Elon Musk είναι ο CEO της Tesla, της πασίγνωστης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο, αυτός ο κύριος δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα περί των αυτοκινήτων καθήκοντά του και δε χάνει ευκαιρία να προβάλλεται σε όλον τον κόσμο με κάθε -θετικό ή αρνητικό- τρόπο.

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk (Έλον ή Ήλον Μασκ) γεννήθηκε στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής τον Ιούνιο του 1971. Εκτός από τη νοτιοαφρικανική υπηκοότητα κατέχει επίσης την καναδική και την αμερικανική. Πέρα από διευθύνων σύμβουλος της Tesla Motors είναι μηχανικός, εφευρέτης και επενδυτής. Ανάμεσα στις δραστηριότητές του έχει οραματιστεί και ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας, με την ονομασία “Hyperloop”, ενώ είναι ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της ανθρώπινης εξερεύνησης του πλανήτη Άρη!

Ο Elon Musk είναι τόσο πολυπράγμων, που έχει βάλει το... χεράκι του πίσω ακόμα και από τη γνωστή εταιρεία πληρωμών μέσω e-mail, την PayPal. Αυτό, όμως, που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το εξής: Αυτός ο κύριος ανακατεύεται σε όλα και -λέω εγώ, τώρα- δε χάνει ευκαιρία να προβάλλει εαυτόν και τις δραστηριότητές του.

Σίγουρα, θυμάστε την πρόσφατη περιπέτεια των νεαρών στην Ταϊλάνδη, που είχαν αποκλειστεί σε ένα σπήλαιο. Ο κύριος Musk έδωσε το «παρών» και εκεί, κάνοντας μάλιστα και κριτική για τη συμπεριφορά ενός εκ των διασωστών! «Και ποιος είστε εσείς, κύριε Musk, που θα κάνετε τέτοια σχόλια; Μήπως επειδή σας περισσεύουν αρκετά δολαριάκια ή επειδή είστε παγκοσμίως γνωστός;» Τις ακριβώς προηγούμενες απορίες θα τις είχαν (ή τις έχουν ακόμη) πάρα πολλοί. Το θέμα είναι πως, είτε μας εκνεύρισε είτε όχι, ο Elon Musk την έκανε τη δουλίτσα του...