Βελτιώνοντας το κορυφαίο!


Πόσο εύκολο είναι να κάνεις το ήδη καλό ακόμα καλύτερο; Ο όμιλος Volkswagen δεν είχε πρόβλημα να κατασκευάσει μία πολύ πιο ισχυρή Bugatti Chiron και να την εφοδιάσει με 1.500 PS! Ας δούμε μερικά στοιχεία για την Bugatti Chiron Sport.

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του φετινού Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές του Απριλίου, η Bugatti παρουσίασε τη Chiron Sport, η οποία διαθέτει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και είναι ακόμα πιο επιθετική. Η ανάρτησή της έγινε κατά 10% πιο σφικτή, ενώ τις σχετικές ρυθμίσεις δέχτηκε και το τιμόνι. Ο όμιλος Volkswagen προχώρησε και σε βελτιώσεις στο διαφορικό του πίσω άξονα, που φέρει πλέον τη λειτουργία Dynamic Torque Vectoring, η οποία κατανέμει τη ροπή ξεχωριστά στους τροχούς κάθε πλευράς του αυτοκινήτου και βελτιώνει την απόκριση του τιμονιού. Το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 18 kg, κατασκευάστηκαν νέες ζάντες ελαφρού κράματος, ενώ οι αντιστρεπτικές δοκοί, το κάλυμμα του ψυγείου του αέρα υπερπλήρωσης και οι νέοι υαλοκαθαριστήρες έχουν ενισχυθεί με ανθρακονήματα. Έτσι, η συγκεκριμένη Chiron κατάφερε να ολοκληρώνει το γύρο της πίστας του Nardo στη νότια Ιταλία 5 sec πιο γρήγορα σε σχέση με την απλή εκδοχή. Επομένως, η τιμή των 2,98 εκατομμυρίων ευρώ του αυτοκινήτου-εκθέματος στη Γενεύη μόνο «υπερβολική» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

 

Η τεχνολογία της Bugatti Chiron

Όπως στη Veyron, έτσι και στη Chiron κινητήρια μονάδα είναι ένας W16, 8 λίτρων με turbo, ο οποίος μεταφέρει την ισχύ του και στους τέσσερις τροχούς. Το έργο της μετάδοσης έχει αναλάβει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Αντί συστήματος πολλαπλού ψεκασμού ο κινητήρας φέρει ένα σύστημα duplex με 32 βαλβίδες. Έτσι, πληροίται τελικά η νόρμα περί καυσαερίων Euro 6. Από πλευράς ισχύος, όπως αναφέρθηκε ήδη στην αρχή, αυτή φτάνει τα 1.500 PS, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 1.600 Nm. Με βάση τις προσομοιώσεις, που έχουν γίνει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, η τελική ταχύτητα υπολογίζεται στα 463 km/h, ενώ η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h ανακοινώθηκε πως ολοκληρώνεται σε 4,93 sec! Όσο για την κατανάλωση, βάσει υπολογισμών πάντα, αυτή πλησιάζει τα 20 lt/100 km, τη στιγμή που η εκπομπή CO2 βρίσκεται στα 516 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπορ υπεραυτοκίνητο της Bugatti ζυγίζει 1.995 kg, αν και το σασί του είναι από ανθρακονήματα. Επιπλέον, στο cockpit υπάρχει ο διακόπτης “Easy-to-Drift”, με τη βοήθεια του οποίου η Chiron είναι σε θέση να υπερστρέφει ελεγχόμενα, όποτε το θελήσει ο οδηγός της.

Εννοείται πως το ΔΣ του ομίλου Volkswagen προσβλέπει σε κέρδη από τις πωλήσεις του αυτοκινήτου, αφού μιλάμε για σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ ανά... κομμάτι! Ωστόσο, τίθεται και θέμα «έξωθεν καλής μαρτυρίας», με δεδομένο ότι οι Γερμανοί θέλουν η Chiron Sport να καταρρίψει το ρεκόρ υψηλότερης ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής, το οποίο κατέχει προς το παρόν η Bugatti Veyron 16.4 Super Sport εδώ και 6 χρόνια με 431 km/h. Το ρεκόρ θα γίνει εφικτό χάρη και στη συμβολή της Michelin, η οποία σχεδιάζει ειδικού τύπου ελαστικά, που αντέχουν το βάρος των σχεδόν 2 τόννων, την αυξημένη ισχύ και την εξίσου αυξημένη ροπή.

Κι αν πιστεύετε ότι όλα όσα αναφέρθηκαν για τη Chiron Sport είναι υπερβολικά, σημειώστε και το παρακάτω: Όποιος θέλει να εξασφαλίσει την απόκτηση του αυτοκινήτου, πρέπει να καταβάλλει μία προκαταβολή της τάξεως των 200.000 ευρώ, για την οριστική παραγγελία απαιτούνται 900.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό απαιτείται από την εταιρεία το αργότερο με την παράδοση του οχήματος.

Είπατε τίποτα; Ή... θαφτήκατε κάτω από τον πακτωλό των ευρώ; Αυτά τα μεγέθη είναι σίγουρα δυσθεώρητα, αλλά, όπως και να το κάνουμε, υπάρχει και αυτός ο κόσμος... Εσείς, συνήλθατε ή είστε ακόμα ζαλισμένοι;