Χάρμα οφθαλμών το Peugeot e-Legend (video)


Η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει στο Παρίσι το πανέμορφο πρωτότυπο που βλέπετε και που προλογίζει ενδεχομένως ένα κουπέ μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/9/2018

Με ιστορία 120 ετών η Peugeot έχει παρουσιάσει κατά καιρούς πανέμορφα αυτοκίνητα. Όχι μόνο παραγωγής αλλά και πρωτότυπα, όπως το concept που βλέπετε στην οθόνη σας και που έχει σχεδιάσει ο πασίγνωστος οίκος Pininfarina. Το αμάξωμα έχει μία ρετρό προσέγγιση που θυμίζει το 504 που είχε λανσάρει η γαλλική εταιρία πριν από περίπου μισό αιώνα.

Από μπροστά ξεχωρίζει η κυρτή μάσκα με τα αγριεμένα φωτιστικά σώματα όταν τα πίσω μας παραπέμπουν στο μοτίβο που διάνοιξε το 3008. Παρά την σχεδίαση που μας παραπέμπει πολύ πίσω στον χρόνο και την μεγάλη μάσκα, η τελευταία είναι χρήσιμη μόνο αισθητικά αφού δεν υπάρχει τίποτε πίσω από αυτή για να ψύχεται.

Και αυτό διότι το e-Legend είναι ηλεκτρικό με μπαταρία 100 kWh που προσφέρει 600 km στον κύκλο WLTP. Σε σούπερ σημείο ταχυφόρτισης ο χρόνος για το μερικό γέμισμα των  μπαταριών είναι στα 25 min για να προσφέρουν έως 500 km. Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 426 PS με 800 Nm ροπής που μεταφέρονται στον πίσω άξονα. Η διαδικασία των 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4 sec με τελική στα 220 km/h.

Στο εσωτερικό υπάρχει και εδώ ρετρό άποψη εμποτισμένη με ένα μεταμοντέρνο άρωμα που προέρχεται και από την μινιμάλ αισθητική. Το τιμόνι είναι κάπως τετραγωνισμένο και μισό θυμίζοντας περισσότερο πηδάλιο όταν μπροστά υπάρχουν τρία στρόγγυλα ψηφιακά όργανα. Φυσικά υπάρχουν μεγάλες ψηφιακές οθόνες όπως αυτές των 29 in στις πόρτες και τις μικρότερες 12 in στα σκιάδια. Αποκορύφωμα είναι αυτή των 49 in που καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον χώρο μπροστά από τον συνοδηγό!