To Toyota FT-AC δείχνει το μέλλον για τα SUV


Η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση του Λος Άντζελες ένα πρωτότυπο SUV που μπορεί να έχει μαζεμένες διαστάσεις αλλά είναι φορτωμένο με ένα προχωρημένο high-tech σύνολο από κάμερες για καταγραφή και upload κάθε εξόρμησης!

  • 1/12/2017

KEIMENO: NIKΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το «Future Toyota Adventure Concept», από όπου προέρχεται το ακρωνύμιο FT-AC, αποτελεί μια σπουδή προς το μέλλον στοχεύοντας σε οδηγούς που lifestyle πεποιθήσεις που περνούν τον περισσότερο καιρό στις πόλεις και που προχωρούν σε αποδράσεις με την πρώτη ευκαιρία.

Με τις off-road να διατηρούνται ως προτεραιότητα το FT-AC προσφέρει φουλ διασύνδεση με smartphone και tablet ώστε ο χρήστης και οδηγός να έχει την δυνατότητα να τραβήξει πλάνα από την διαδρομή του ή και αν την «στριμάρει» απευθείας στα social media. «Είναι το τέλειο όχημα για τους λάτρεις των σπορ και της δράσης και όσους θέλουν να μεταφέρουν τις περιπέτειες τους σε άλλους» λέει ο διευθυντής της Toyota Βορείου Αμερικής, ο Jack Hollis.

Σχεδιαστικά τ FT-AC έχει όλα τα καλά ενός 4x4 με torque vectoring λειτουργία, με προστατευτικά πλαστικά να περιβάλλουν το αμάξωμα και τα τόξα των τροχών, ποδιές μπροστά και πίσω, 20άρες ζάντες και μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ενώ ο βενζινοκινητήρας είναι άγνωστης χωρητικότητας και απόδοσης. Εδώ να πούμε πως το RAV4 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα SUV στην αγορά της Βορείου Αμερικής και μέσα από το FT-AC η Toyota βολιδοσκοπεί τις αντιδράσεις για ένα νέο (τι λέτε για το επόμενο FJ Cruiser;) ή μικρότερο μοντέλο.