To SsangYong e-SΙV είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο Επιπέδου 3


Η πρώτη ερώτηση σχετικά με το πρωτότυπο που παρουσίασε η SsangYong στη Γενεύη έχει να κάνει με το όνομά του και τι σημαίνει το e-SIV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/3/2018

Το e-SIV λοιπόν σημαίνει Electronic Smart Interface Vehicle και σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει πως ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα. Πράγματι είναι αυτόνομο Επιπέδου 3, είναι πλήρως ηλεκτρικό, διαθέτει αναγνώριση φωνής με δυνατότητα εκμάθησης, ανεξάρτητο σύστημα πλοήγησης, πλήθος αισθητήρων, κάμερες και ραντάρ.

Το εσωτερικό του SUV που φτάνει σε μήκος τα 4,46 m (μεταξόνιο 2.675 mm) διαθέτει τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα τύπου μπάκετ, μια οθόνη πληροφοριών που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό, καθώς και κεντρική κονσόλα για όσους κάθονται πίσω, μέσω της οποίας έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που προβάλλονται στην κύρια οθόνη.

Παράλληλα υπάρχει και εφαρμογή που επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί τη διαδικασία φόρτισης αλλά και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την τρέχουσα αυτονομία, ενώ οι υπηρεσίες τηλεματικής επιτρέπουν την ενεργοποίηση π.χ. του κλιματισμού ή της μίζας εξ αποστάσεως.

Με πλήρως φορτισμένη τη μπαταρία του των 61,5 kWh το SsangYong e-SIV Concept μπορεί να καλύψει από 320 έως και 450 km, ενώ ο κινητήρας του των 140 kW (187 PS) μπορεί να το κινήσει μέχρι και με 150 km/h. Πέρα πάντως από όλα τα άλλα το πρωτότυπο e-SIV δίνει και μια πρώτη εικόνα της σχεδιαστικής λογικής που θα ακολουθήσει η SsangYong για τα μελλοντικά της SUV.