Το Range Rover SVAutobiography είναι υπερπολυτελές και υβριδικό


Στην έκθεση του Los Angeles η Land Rover παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του Range Rover, την SVAutobiography.

  • 30/11/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Tο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι τα πίσω καθίσματα που είναι αντίστοιχα με αυτά που υπάρχουν στις Business Classes των αεροπορικών εταιρειών -η κλίση της πλάτης τους φτάνει μέχρι και τις 40 μοίρες, ενώ χωρίζονται από μια τονισμένη κεντρική κονσόλα, στην οποία υπάρχει και ένα ρολόι της Zenith, εμπνευσμένο από το Elite 6150 της τελευταίας. Τα υποπόδια εκτείνονται ηλεκτρικά, οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι αισθητά πιο παχιές σε σχέση με όλες τις άλλες εκδόσεις του μοντέλου και ο χώρος που υπάρχει για τα πόδια όσων κάθονται σε αυτά φτάνει τα 1,20 m.

Φυσικά η SV Autobiography βασίζεται στην έκδοση με το μεγάλο μεταξόνιο, το μήκος της οποίας είναι 5,20 m, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πόρτες που κλείνουν ηλεκτρικά, τραπεζάκια και οθόνες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, ψυγειάκι ανάμεσα στα πίσω, δίκτυο 4G-WLAN καθώς και ηλεκτρικά εκτεινόμενο δάπεδο για το χώρο αποσκευών, με επένδυση ξύλου. Καινούργιο είναι και το σύστημα infotainment Touch Pro Duo, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Velar.

Η γκάμα του Autobiography αποτελείται από συνολικά 5 κινητήρες: οι diesel είναι οι 3.0 TDV6 και 4.4. TDV8 των 258 και 339 PS αντίστοιχα, οι βενζίνης ο 3.0 V6 και ο 5.0 V8 που με την βοήθεια compressor αποδίδουν ο πρώτος 340 ή 380 PS και ο δεύτερος 565 PS, καθώς και o υβριδικός 2.0L Si4 PHEV (P400e) των 404 PS. Στο σύστημα πρόωσης μετέχουν ένας τετρακύλινδρος 2.000 cc και 300 PS και ένας ηλεκτροκινητήρας 115 PS, υπάρχει δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησης για έως και 51 km, ενώ ο χρόνος φόρτισης είναι 2h και 45 min - σε ταχυφορτιστή. Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε 0-100 km/h σε 6,4 sec και τελική ταχύτητα 220 km/h.

Το Range Rover SV Autobiography κατασκευάζεται από το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations) της Land Rover και η τιμή του είναι υπερδιπλάσια της βασικής έκδοσης του μοντέλου με ίδιο κινητήρα.