To Opel Ampera-e υπόσχεται οδηγικές συγκινήσεις


To Opel Ampera-e κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι του Παρισιού.

  • 1/9/2016

Το νέο μοντέλο με το σήμα του κεραυνού συνδυάζει πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας και λειτουργία με μηδενικούς ρύπους με μία απολαυστική οδηγική εμπειρία, καθώς η μέγιστη ροπή των 360 Nm προσφέρει εντυπωσιακές τιμές επιτάχυνσης και δυνατότητες προσπέρασης.

«Το Opel Ampera-e κάνει την ηλεκτροκίνηση απόλυτα εφικτή για καθημερινή χρήση και  έτοιμη για το μέλλον» σχολιάζει ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το Ampera-e καταδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο πώς η βιωσιμότητα και η οδηγική απόλαυση μπορούν να συνυπάρχουν άριστα. Και με τον πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα του προσφέρει γνήσια οδηγική απόλαυση».

Η μέγιστη ροπή των 360 Nm βρίσκεται πίσω από το εκρηκτικό ταπεραμέντο του νέου Opel. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 kW/204 hp (PS). Οι εκκινήσεις από στάση στα φανάρια και η είσοδος στο αυτοκινητόδρομο είναι από τα ατού του Opel Ampera-e.

Το συμπαγές μοντέλο επιταχύνει στα 50 km/h σε μόλις 3,2 δεύτερα, ενώ η εν κινήσει επιτάχυνση 80 - 120 km/h για προσπέραση ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα (προκαταρτικές τιμές). Επομένως, το Ampera-e έχει επιδόσεις επιπέδου OPC, της κορυφαίας κατηγορίας σπορ μοντέλων Opel.

Το Opel Ampera-e υπόσχεται απολαυστική οδήγηση και στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 150 km/h. Ταυτόχρονα, το Ampera-e προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από τα περισσότερα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα του ανταγωνισμού. Οι συμπαγείς διαστάσεις του οφείλονται στην επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα του οχήματος. Η αποδοτική χωροταξικά θέση της μπαταρίας επιτρέπει επίσης τη διαμόρφωσης μιας ευρύχωρης καμπίνας για την άνετη μεταφορά πέντε επιβατών και χώρο αποσκευών εφάμιλλο με ενός συμπαγούς μοντέλου.

 

Εξαιρετική ψυχαγωγία...

Οι επιβάτες μπορούν να περνούν απολαυστικά την ώρα τους σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Πέρα από την εξαιρετική αίσθηση ευρυχωρίας, το αυτοκίνητο προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ψηφιακής συνδεσιμότητας κατά τα συνήθη πρότυπα Opel.

Το Ampera-e διαθέτει τη νεότερη γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment καθώς και Opel OnStar. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, το βραβευμένο σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υπηρεσιών υποστήριξης παρέχει πρόσβαση σε μέχρι επτά συσκευές ταυτόχρονα μέσω του ισχυρού Wi-Fi hotspot.

Τα συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto συστήματα IntelliLink φέρνουν τον κόσμο των smartphones στο Ampera-e, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική ή να κατεβάζουν τις ταινίες της προτίμησής τους. Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τις πολυάριθμες λειτουργίες της πολυδιάστατης φιλοσοφίας ψυχαγωγίας.