Το νέο Kia Proceed είναι το πιο όμορφο


Μετά το hatchback και το station wagon αυτή είναι η τρίτη και πιο στιλάτη προσθήκη αμαξώματος στην γκάμα του ολοκαίνουργιου Ceed.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/9/2018

Το Proceed ξεχωρίζει από το κομψό ντιζάιν που συνδυάζει την δυναμική ενός τρίθυρου κουπέ με την πεντάθυρη πρακτικότητα ενός shooting brake μοντέλου. Το σχεδιαστικό τμήμα τήρησε την υπόσχεσή του και δεν ξέφυγε πολύ από το πρωτότυπο μοντέλο που είχε παρουσιαστεί. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν αρχές 2018 με την παγκόσμια πρεμιέρα να έχει προγραμματισθεί για το σαλόνι του Παρισιού.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4.605 mm και το ύψος τα 1.422 mm με αποτέλεσμα το Proceed να είναι 5 mm μακρύτερο και 43 mm χαμηλότερο από το Ceed Sportswagon. Όπως είναι φυσικό ο χώρος αποσκευών είναι μικρότερος στα 594 lt και σε σχέση με τα 625 lt του Sportswagon. Το εσωτερικό είναι πανομοιότυπο με των υπόλοιπων Ceed ενώ το Proceed θα είναι επίσης διαθέσιμο τόσο ως GT-Line όσο και ως GT.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τις γνωστές εκδόσεις 1.0 T-GDI με 120 PS και την 1.4 T-GDI με 140 PS. Η πετρελαίου 1.6 CRDI Smartstream αποδίδει 136 PS όταν και οι τρεις κινητήρες έχουν στάνταρ μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Τέλος, η κορυφαία έκδοση GT εφοδιάζεται με κινητήρα 1.6 T-GDI που αποδίδει 204 PS και συνδυάζεται με ένα νέο διπλόδισκο 7άρι κιβώτιο.