Το νέο Kia Ceed απέκτησε και hot hatch έκδοση GT


Το κορυφαίο Ceed έχει 204 ίππους από 1.600 κυβικά καθώς και έναν σαφή σπορ προσανατολισμό σε όλους τους τομείς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/9/2018

Μέχρι στιγμής η κορυφαία έκδοση του νέου Kia Ceed ήταν η turbo των 1.400 κυβικών με τους 140 ίππους. Η οποία πλέον παραχωρεί τη θέση της στη GT, ο προσανατολισμός της οποίας είναι πιο σπορ. Αυτό γίνεται σαφές από τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες αλλά και τις ζάντες των 19 ιντσών, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, τις κόκκινες λεπτομέρειες στο αμάξωμα αλλά και τη διαφορετικό σχέδιο στις γρίλιες της μάσκας. Οι κόκκινες λεπτομέρειες επαναλαμβάνονται και στο εσωτερικό, όπου τα καθίσματα είναι σαφώς πιο σπορ προσφέροντας καλύτερη πλευρική στήριξη σε σχέση με τα στάνταρ.

Όπως και ο προκάτοχός του έτσι και το Ceed GT κινείται από τον τετρακύλινδρο turbo των 1.600 κυβικών με την επωνυμία 1.6 Τ-GDI, ο οποίος αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm. Τα οποία καταλήγουν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Για πρώτη φορά υπάρχει για το GT και η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου DCT με διπλό συμπλέκτη και 7 σχέσεις. Το οποίο συνδυάζεται τόσο με paddles στο τιμόνι όσο και με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο προγράμματα οδήγησης, τα normal και sport.

Το νέο Kia Ceed GT, που όπως και οι πιο απλές εκδόσεις έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στην Ευρώπη και θα κατασκευάζεται στην Τσεχία, θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του νέου έτους.