To νέο Ford Edge θα έχει και έκδοση ST


Ανάμεσα στα νέα στοιχεία που ξεχωρίζουν το ανανεωμένο Edge είναι το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που συνδυάζεται με ένα περιστροφικό επιλογέα αντί για κλασικό λεβιέ ταχυτήτων.

  • 11/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το Ford Edge είναι ένα μεγάλο SUV που διατίθεται και στην Ευρώπη. Σύντομα θα περάσει από μία μεγάλη αναβάθμιση και θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit (προφανώς τον Μάρτιο και στο σαλόνι της Γενεύης) που ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα. Το ανανεωμένο Edge θα ξεχωρίζει από τις αισθητικές αλλαγές με την πιο τονισμένη μάσκα και κάποιες άλλες μικρότερης έκτασης με τους προβολείς να είναι στάνταρ LED. Ποιοτικότερος είναι ο διάκοσμος στο εσωτερικό και αναβαθμισμένο το σύστημα πολυμέσων.

Ο δίλιτρος turbo τετρακύλινδρος βενζίνης αποδίδει λίγα περισσότερα άλογα και φτάνει συνολικά τα 253 PS, ενώ το νέο αυτόματο 8άρι κιβώτιο έχει καλύτερη λειτουργία και συμβάλλει στην μείωση των ρύπων, όπως αναφέρει η Ford. Εδώ ο κλασικός επιλογέας έχει αντικατασταθεί από ένα περιστροφικό χειριστήριο. Πλουσιότερη θα είναι η λίστα εξοπλισμού με νέα στάνταρ και προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Ειδικά για την αμερικανική αγορά σημαντική είδηση αποτελεί η εισαγωγή της νέας ST έκδοσης με τον bi-turbo V6 των 2,7 lt που αποδίδει 340 PS και 515 Nm ροπής. Στάνταρ είναι η τετρακίνηση και το νέο αυτόματο κιβώτιο με τις 8 σχέσεις. Βελτιώσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση ενώ υπάρχουν προαιρετικά και πιο δυνατά φρένα. Το νέο Edge θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα οπότε θα έχουμε να πούμε και περισσότερα για το μεγάλο SUV της Ford.