To Cupra Ateca τα έχει 300 (τα άλογα)


Παράλληλα με την ανεξαρτητοποίηση του σήματος Cupra η Seat παρουσίασε και την ισχυρότερη εκδοχή του Ateca βάζοντας φωτιά στην κατηγορία των κόμπακτ SUV!

  • 23/2/2018

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε αρκετούς κατασκευαστές να διαχωρίζουν την γκάμα τους και τα σήματα τους. Από την Mercedes και την Volvo με τα ηλεκτρικά EQ και Polestar αντίστοιχα, μέχρι την Citroen και την πολυτελή DS και τώρα την Seat με την σπορ Cupra γκάμα. Μάλιστα χτες πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη η πρώτη παρουσίαση για την Cupra και τα εγκαίνια της ως ξεχωριστό σήμα.

Το Ateca είναι το πρώτο μοντέλο της Seat που φορά το νέο λογότυπο Cupra και κάτω από το καπό του έχει τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο TSI που για την περίσταση αποδίδει 300 PS.  Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξελιγμένου κιβωτίου DSG με 7 σχέσεις με τα πρώτα 100 km/h από στάση να επιτυγχάνονται σε 5,4 sec και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 245 km/h.

Στάνταρ στοιχεία αποτελεί το σύστημα παραμετροποίησης του σασί Drive Profile που προσφέρει έξι επιλογές (τις Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road και CUPRA). Σχεδιαστικά το Cupra Ateca έχει όλα τα καλά που ξεχωρίζουν τα ταχύτερα Seat. Όπως πιο είναι οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, οι τονισμένοι θόλοι, οι διπλές απολήξεις στα άκρα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα ντυμένα με την όμορφη αλκαντάρα.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως το επόμενο Cupra θα είναι το Ibiza, ενώ στην Βαρκελώνη η Seat παρουσίασε το αγωνιστικό TCR καθώς και την τελευταία ειδική βάγκον έκδοση Leon Cupra R ST.