To Corbellati Missile έχει στόχο τα 500 Km/h


H οικογένεια Corbellati ασχολείται με τα διαμάντια και τα κοσμήματα, ενώ πρόσφατα ανακάλυψε και τα αυτοκίνητα και έτσι στο Σαλόνι της Γενεύης θα παρουσιάσει το Missile.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/3/2018

Το οποίο φιλοδοξεί να φτάνει ή και να ξεπερνά τα 500 km/h και να είναι αυτό που θα χαρακτηρίζεται ως το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου. Προκειμένου να το πετύχει αυτό διαθέτει ένα θηριώδη V8 με 9.000(!) cc και δύο turbo, ο οποίος αποδίδει 1.800 PS και κινεί τους πίσω(!) τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Προκειμένου να περνούν όλα αυτά τα άλογα στο δρόμο υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό, ενώ προκειμένου το Missile να επιβραδύνει εξίσου γρήγορα με όσο επιταχύνει έχει μπροστά και πίσω κεραμικά φρένα με δίσκους 394 mm και εξαπίστονες δαγκάνες.

Το Corbellati Missile έχει μήκος 4,67 m, πλάτος που ξεπερνά έστω και για λίγο τα 2,0 m χωρίς τους καθρέφτες και ύψος μόλις 1,17 m. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,85 m, ενώ ενδιαφέρον είναι πως το αμάξωμά του δεν διαθέτει μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα. Κι αυτό που, έστω και στη θεωρία μέχρι στιγμής, φτάνει τα 500 km/h.