To Avtoros Shaman πάει παντού (video)


Αν νομίζατε πως η Mercedes G63 6x6 ήταν το μεγαλύτερο SUV που έχετε δει, τι να πει κανείς για το ρωσικό τετραξονικό θηρίο!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/5/2018

To Shaman είναι ένα πραγματικό θηρίο πάνω σε 8 τροχούς που και μόνο που το βλέπεις αντιλαμβάνεσαι πως προορίζεται για ειδικές αποστολές και εκεί που μπορούν να φτάσουν ελάχιστα οχήματα. Το κατασκευάζει η ρωσική εταιρία Avtoros και το μήκος του ξεπερνά τα 6 μέτρα έχοντας μία άγρια off-road εμφάνιση, η οποία ορίζεται από την γεωμετρία του αμαξώματος και του πλαισίου.

Για την κίνηση υπάρχουν τέσσερις συνολικά άξονες με 8 συνολικά κινητήριους τροχούς και με δυνατότητα αλλαγής διεύθυνσης για μεγαλύτερη ευελιξία. Το Shaman ζυγίζει πάνω από 4 tn και στο πίσω μέρος προαιρετικά μπορεί να προσαρμοστεί μία μικρή προπέλα αφού υπάρχει δυνατότητα πλωτής κίνησης ως αμφίβιο όχημα. Τα ελαστικά χαμηλής πίεσης έχουν ύψος 1.185 mm και πλάτος 500 mm ώστε να υπάρχει δυνατότητα κίνησης σε σαθρά εδάφη όπως είναι της τούντρας.

Η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 450 mm ώστε το Shaman να υπερπηδά κάθε εμπόδιο. Την κίνηση έχει αναλάβει ένας τρίλιτρος πετρελαιοκινητήρας της Iveco με ισχύ 173 PS και τελική ταχύτητα στα 70 km/h. Στο εσωτερικό χωρούν περίπου 9 άτομα με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο. Όσο για την τιμή υπολογίστε κάπου στις 180.000 ευρώ.